tips-om-thuis-meer-spiermassa-op-te-bouwen
tips-om-thuis-meer-spiermassa-op-te-bouwen

Tips om thuis meer spiermassa op te bouwen

Wil je graag gespierder en sterker worden, maar ga je liever niet naar de sportschool of heb je simpelweg geen tijd om naar de sportschool te gaan? Gelukkig is het ook heel goed mogelijk om vanuit huis aan je spiermassa te werken. Het is bovendien fijn dat je niet speciaal je huis uit hoeft om te kunnen sporten én je hoeft bij het thuis sporten geen rekening te houden met anderen. In dit artikel geef ik je een aantal tips die je kunnen helpen om sneller resultaten te boeken bij het doen van krachttraining vanuit huis. Lees snel verder!

Fitness gear en accessoires

Het is uiteraard mogelijk om krachttraining te doen door enkel het gebruik van je eigen lichaamsgewicht, maar om je trainingen leuk, gevarieerd en effectief te houden zijn de juiste gear en accessoires onmisbaar. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een goede dumbbellset, een fitnessbank of een halterbank een bijbehorende halterset. Wil je je krachttraining écht naar het volgende niveau brengen? Overweeg dan eens om voor een Smith Machine te gaan. Een Smith Machine is ooit ontworpen om het trainen met zware gewichten veiliger te maken. Als je vanuit huis traint is de kans immers groot dat je alleen traint en dat er dus niemand aanwezig is die je kan ondersteunen op het moment dat een oefening te zwaar blijkt te zijn. Met een Smith Machine train je zowel veilig als gevarieerd; denk bijvoorbeeld aan oefeningen als squats, de shoulder press, de bench press, de calf raise en de upright row.

Blijf de lat verleggen

Het geheim achter het kweken van spiermassa is dat je ervoor moet zorgen dat je gewenning voorkomt. Waar je in de sportschool misschien een personal trainer of een trainingspartner hebt die je aanmoedigt, sta je er thuis alleen voor. Probeer de lat steeds een stukje hoger te leggen, bijvoorbeeld door het gewicht waarmee je traint te verhogen of door meerdere reps uit te voeren. Op deze manier zorg je ervoor dat je spieren zich sneller zullen ontwikkelen. Bovendien leer je je lichaam op deze manier aan om spieren op een efficiëntere manier te gebruiken.

Neem voldoende rust

Omdat je je spieren tijdens het doen van krachttraining zwaar belast, is het van groot belang dat je ze ook voldoende de kans geeft om te herstellen. Rustdagen zijn daarom net zo belangrijk als trainingsdagen. Als je geen rust neemt ligt de kans op overbelasting op de loer. Daarnaast sta je door het overslaan van rustdagen zelfs de ontwikkeling van je spiergroei in de weg. Probeer dus te zorgen voor een goede balans tussen trainen en rust. Geef spieren bij voorkeur 48 uur rust voordat je besluit om ze weer te trainen.

Ben je op zoek naar meer tips op het gebied van fitness en krachttraining? Klik dan hier.

Blijft de lat verleggen en ontdek het geheim achter het kweken van spieren, enjoy goodlife!

Ga voor extra spiermassa

Ontdek meer fitness voor mannen op lifestyle blog mensgoodlife.