Train je fit met kettlebells
Binyamin Mellish

Train je fit met kettlebells

Pump it up en train je fit met kettlebells, de ideale accessoire voor de hoge intensiteit training van iedere man. Hij is er in verschillende vormen en maten en je kan er je hele lichaam mee trainen. Kortom een kettlebell is de must have voor elke sportieve man. We vertellen je er meer over in dit artikel op lifestyle platform mensgoodlife.

Train je fit met kettlebells

We gaan je nu vertellen hoe…

Waar komt de kettlebell vandaan

Oorspronkelijk komt de kettlebell uit Rusland. In de Sovjet Unie gebruikte ze het vroeger om de landbouwproductie te wegen. Onderling daagde de boeren elkaar zelfs uit, waarbij de kettlebell het wedstrijdelement was. De Russen noemen een kettlebell overigens “Girya”, wat vertaald “rondslingeren” betekent. Want dat is wat je met een kettlebell doet. En als jij je mocht afvragen hoe het zo populair is geworden in de rest van de wereld? Dit kwam door de val van het ijzeren gordijn, waarbij het trainingsinstrument overgewaaid is naar Amerika. Voormalig (Special Force) trainer Pavel Tsatsouline heeft de workout met de kettlebell hoogst persoonlijk geïntroduceerd in Amerika, waarna het snel overwaaide naar de rest van de wereld.

Soorten kettlebell trainingen

De kettlebell is het trainingsinstrument waarmee je een hoge intensiteitstraining kunt doen. Hiermee train je in korte tijd erg zwaar, wat ook wel high intensity training genoemd wordt. In zeer korte tijd heb jij je hele lichaam in een optimale conditie. Het fijne van kettlebells is dat je overal kan trainen. Waar en wanneer jij maar wilt. Ze zijn enorm compact en dus makkelijk op te bergen. Je tovert je kantoor, zolder of tuin zo om tot een gym. De focus ligt op het benutten van functionele kracht. Je traint meerdere spieren tegelijk waarmee er sprake is van een full body work-out. Sommigen zeggen zelfs dat het vele malen effectiever is dan cardio en krachttraining. Zo wordt gezegd dat 30 minuten trainen met een kettlebell gelijk is aan 90 minuten cardio training.

Top 7 kettlebell oefeningen

Trainen met kettlebells kan op basis van enorm veel verschillende manieren. Wij sluiten ons aan bij de favoriete 7 oefeningen van betersport.nl:

  1. Power plank training
  2. Sidestep swing
  3. Kettlebell swing
  4. Row
  5. Squat
  6. Kettlebell deadlift
  7. Kettlebell push-up

Ben jij op zoek naar een oplossing om af te vallen, spiermassa op te bouwen, te revalideren, af te komen van je blessure of om simpelweg in beweging te blijven? Zoek dan niet verder en koop vandaag nog je eigen kettlebell. Pump it up and enjoy Goodlife!

Ontdek nog meer sport nieuws op lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.