de-paardensport-events-waar-je-bij-moet-zijn

De paardensport events waar je bij moet zijn

De paardensport kent een aantal spectaculaire evenementen, dit jaar georganiseerd in het epicentrum van de Europese paardensport; Longines Tops International Arena Valkenswaard. De beste springpaarden en ruiters gaan hier voor een aantal felbegeerde titels.

Longines

Wanneer we het hebben over “Longines”, denk je al gauw aan de horloges van dit merk. Auguste Agassiz begon in 1832 een horlogewerkplaats, samen met andere horlogemakers. Waar onderdelen eerst thuis werden gemaakt en uiteindelijk op de werkplaats samenkwamen, besloot neef Ernest Francillon het anders te doen. In 1852 nam hij de horlogewerkplaats over en maakte er een fabriek van, op de plek die lokaal bekend stond als “Es Longines”. Hij haalden de getalenteerde horlogemakers naar één plek en zette een hoogwaardig productieproces op. Longines was geboren!

Een partner van het horlogemerk Longines is het internationaal gerenommeerd hippisch bedrijf genaamd Longines Tops International Arena Valkenswaard. Zij organiseert jaarlijks verschillende paardensportevenementen. Het is het epicentrum van de paardensport in Europa en paardenwelzijn staat hier centraal. De arena biedt een 125m x 85m gras arena, 4 zand arena’s en meer dan 500 stallen.

Events die je niet mag missen

Er zijn veel Summer Festivals waar veel paardensport te zien is. Wij zetten ze voor jou op een rijtje. Ze zijn erg populair, dus scoor op tijd je tickets.

Summer Festival 1: the return of show jumping

Op 7 tot en met 9 juli starten we met het eerste Summer Festival in Valkenswaard.‘s Werelds beste showjumpers worden uitgedaagd op niet de minste parcoursen. Technische vaardigheid, moed en precisie zijn vereist om ze succesvol af te leggen. Door de mix van sport, entertainment en sfeer is het een ideaal evenement om met het hele gezin heen te gaan.

Summer festival 2: In full swing

Het weekend daarop, 14 tot en met 16 juli, gaan we door met het tweede Summer Festival. Tijdens dit festival komen verschillende takken van de paardensport samen. Springen, dressuur en entertainment staan centraal. Topruiters en ook amateur ruiters tonen hun skills in uitdagende competities, terwijl het publiek lekker kan genieten van wat er om hun heen gebeurt. 

Summer Festival 3: Summer Festival Finale

Dan sluiten we de maand juli af met het derde en tevens laatste Summer Festival; de finale. Zoals ook hoort bij een finale, belooft dit een onvergetelijke afsluiting te worden. Springcompetities, dressuurpresentaties en ga zo maar door. Talent, techniek en passie komen samen op 28 tot en met 30 juli! 

Longines Global Future Champions

Door naar 4 tot en met 6 augustus, Longines Global Future Champions, wat gericht is op de opkomende talenten van de paardensport. Jonge ruiters van over de hele wereld verzamelen zich en krijgen de mogelijkheid zich te meten met elkaar. Competitie is een belangrijk onderdeel, maar ook educatie en inspiratie staan centraal deze dagen.

Longines Global Champions Tour of Valkenswaard

18 tot en met 20 augustus vindt het prestigieuze evenement genaamd “Longines Global Champions Tour of Valkenswaard” plaats. Het is onderdeel van de Longines Global Champions Tour en Valkenswaard verwelkomt hier de elite van de internationale paardensport. Het belooft een weekend vol spanning en competitie te worden met topniveau springen!

WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy

De World Breeding Federation for Sporthorses en Global Champions bundelen dit jaar hun krachten (voor de eerste keer) en organiseren samen de stamboek Trophy in Valkenswaard. Toegewijde fokkers krijgen hier een podium om zo fokverenigingen onder de aandacht te brengen. Terwijl het atletische vermogen van de paarden en de ervaring van de ruiters zichtbaar wordt in uitdagende parcours kun je genieten van onder andere live muziek, winkels en horeca.

Geniet van de paardensport tijdens verschillende evenementen, enjoy goodlife!

Ontdek meer sportnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.