zo-maakt-decathlon-padel-toegankelijk-voor-het-grote-publiek
zo-maakt-decathlon-padel-toegankelijk-voor-het-grote-publiek

Zo maakt Decathlon padel toegankelijk voor het grote publiek

Decathlon en de World Padel Tour (WPT) Amsterdam Open hebben de handen ineengeslagen. Het sportmerk zal tot en met 2024 als naamgever verbonden zijn aan de tweede editie van het grootste padeltoernooi wereldwijd. De WPT Amsterdam Open vindt 11 tot en met 15 oktober 2023 plaats in AFAS Live. Ben jij erbij?

De oorsprong van Decathlon

Het van origine Franse sportmerk is in 1976 opgericht. Inmiddels kent Decathlon 21 vestigingen in Nederland en wereldwijd ruim 1.750 winkels in meer dan 70 landen. De sportartikelen in het assortiment zijn voor meer dan 100 sporten te gebruiken en worden zelf ontworpen, ontwikkeld en getest.

De visie en strategie

De samenwerking past volgens CEO Lisa Noraz van Decathlon Nederland perfect in de toekomstvisie van het merk: “De populariteit van padel is de afgelopen jaren extreem hard gegroeid en wij verwachten dat deze groei zich voort blijft zetten. Daarom blijft Decathlon zich de komende tijd inzetten om mensen te inspireren om deze mooie sport te beoefenen.”

Decathlon en padel

Sjoerd Dijkstra, Commercieel Manager Padel Decathlon Nederland vertelt “Met de WPT Decathlon Amsterdam Open hebben we de kans om een groot publiek in Nederland kennis te laten maken met padel. Al sinds de jaren ’90 zijn we bezig met het ontwikkelen van producten voor padel. Onder andere in samenwerking met Horacio Álvarez Clementi, de Argentijnse coach en voormalig nummer 1 van de wereld. Intussen is het assortiment zowel kwantitatief als kwalitatief gegroeid voor zowel topsporters als recreatieve spelers. Zelfs de echte profs als Maxi Sánchez en Lucía Sainz spelen met Decathlon’s producten op internationale tour.”

‘Move people through the wonders of sport

Dit is de perfecte match

Toernooidirecteur John van Lottum noemt de samenwerking ook wel ‘de perfecte match’. ”In het internationale padelcircuit is Decathlon inmiddels niet meer weg te denken. Veel professionals en sporters gebruiken hun producten. Het partnership biedt ons de mogelijkheid om het toernooi – en padel in het algemeen – bij het grote publiek onder de aandacht te brengen.”

De producten van Decathlon

Tijdens het event zal ook de padelcollectie van Decathlon worden vertoond in AFAS Live. Denk aan padelrackets, padelballen, padelkleding en technische padelschoenen. In verschillende maten, merken en prijzen. En voor zowel gevorderde, als beginnende spelers. Oftewel, er is voor ieder wat wils!

Vorige editie was een groot succes!

World Padel Tour (WPT) Decathlon Amsterdam Open wordt georganiseerd door Triple Double, Golazo Sports en Deux Agency. De eerste editie vorig jaar in de Centrale Markthal was een groot succes, zowel offline als online. Maar liefst 20.000 mensen bezochten het evenement in real-life. Daarnaast keken miljoenen mensen over de hele wereld online. De live uitzending van de finaledag op RTL7 trok zelfs bijna 400.000 kijkers.

Waar en wanneer

De WPT Decathlon Amsterdam Open vindt van 11 tot en met 15 oktober 2023 plaats in AFAS Live. Dit is recht tegenover de vestiging Decathlon Arena, op de Johan Cruijff Boulevard. In 2000 was dit het allereerste Decathlon-filiaal in Nederland.

Padel is voor iedereen

Bij Decathlon staat inclusiviteit hoog in het vaandel. Sport, en dus ook Padel, moet toegankelijk zijn voor iedereen. Binnen Decathlon werkt een speciaal team, het team voor aangepast sporten en gehandicaptensport, aan deze toegankelijkheid. Het toegankelijk maken van sport voor mensen met een beperking is haar missie. Daarom biedt het deze rolstoel aan die gemaakt is voor Padel en tennis. Het team hecht bijzonder veel belang aan het comfort en de autonomie van de sport(st)er. De tennisrolstoel werd ontwikkeld (bedacht, getest) in samenwerking met mensen met een handicap zodat hij perfect voldoet aan de behoeften van spelers en speelsters.

Tickets kopen

De reguliere entreetickets voor het finaleweekend in AFAS Live zijn al uitverkocht. Voor de overige dagen zijn nog wel kaarten beschikbaar. Bijvoorbeeld voor Dutch Day op woensdag 11 oktober. Hier komen alle Nederlandse topspelers in actie tegen elkaar.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Decathlon.

Wil je meer lezen over sport? Lees dan verder op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.