de-beste-en-meest-comfortabele-sportleggings-voor-mannen
de-beste-en-meest-comfortabele-sportleggings-voor-mannen

De beste en meest comfortabele sportleggings voor mannen 

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker: een strakke sportlegging bij mannen. Yay or Nay? Wat ons betreft een Yay! Met een goede, elastische sportlegging breng je je work-out naar een hoger niveau. Je kunt vrij bewegen en jezelf daarom nog beter focussen op je sportieve doelstellingen. De meeste sportleggings voor heren zijn ademend, windafstotend en vochtafvoerend. Het cliché dat sportleggings voor vrouwen zijn en niet voor mannen, is dus verleden tijd. Het is per sport afhankelijk welke legging de beste is. Van buiten hardlopen tot gewicht heffen in de sportschool. Welke legging past bij jouw training?

Een goede sportlegging zorgt voor betere sportprestaties

De beste sportleggings

Een korte sportlegging is ideaal tijdens zomerdagen, of als basislaag voor onder een voetbal- of golfbroek. Deze biedt extra ondersteuning, kropt niet op en schuurt niet langs je benen. Is het buiten koud? Ga dan voor een lange sportlegging, eventueel met thermo- of fleece binnenvoering. Zo blijf je lekker warm en koelen je spieren niet te snel af. Ga je een sprintje of een lange afstand rennen? Een vochtafvoerende legging met Dri-FIT technologie voert dan het overtollig zweet af. Hierdoor blijf je droog en voel je jezelf nog steeds comfortabel. En ren je in het donker? Vergeet dan niet een reflecterende legging aan te trekken. Zo ben je goed zichtbaar. Nike, Under Armour, Asics, Adidas en Puma zijn voorbeelden van goede merken.

Kies de juiste maat

Ga je een sportlegging voor heren kopen? Dan is het ook belangrijk dat je de juiste maat aanschaft. Zorg ervoor dat de sportlegging goed aansluit op je lichaam. Zo laat ‘ie je figuur optimaal tot z’n recht komen. Maar hij moet ook weer niet te strak zitten, zodat ‘ ie je bloedsomloop in de weg zit. Het àllerbelangrijkste is natuurlijk dat je je comfortabel voelt in de legging. Voel je je niet zo zelfverzekerd over je benen of buik? Draag dan eventueel een korte of lange wijde broek erover. Of combineer het met een oversized t-shirt of hoodie.

Verras je vriendin

Ben jij een samensporter? Duik jij weleens de sportschool in samen met jouw vriendin of gaan jullie weleens samen hardlopen? Match dan jullie outfits en verras haar door voor beide een comfortabele sportlegging te kopen die geschikt is voor de sport die jullie beiden beoefenen. Zo gaan jullie geheel in stijl als stel werken aan jullie conditie en lichaam!

Wil je meer lezen over sport en motivatie? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!