supplementen
de-beste-supplementen-voor-de-beginnende-sporter

De beste supplementen voor de beginnende sporter

De wereld van supplementen kan voor de beginnende sporter best overweldigend zijn. Voedingssupplementen zijn er in allerlei soorten en maten, voor beginnende tot ervaren sporters en voor verschillende doeleinden… Maar, als beginnende sporter wil je eigenlijk gewoon weten, welke supplementen voor jou van belang zijn op dit moment. 

Whey eiwit supplement

Waarschijnlijk het populairste supplement: Whey eiwit. Als sporter is het belangrijk om voldoende eiwit binnen te krijgen omdat deze het behoud en de opbouw van spiermassa ondersteunen. Het kan lastig zijn om deze benodigde eiwitten telkens weer uit je voeding te halen en daarmee kan Whey eiwit helpen. Dit geconcentreerd zuivelproduct zorgt namelijk voor hoge eiwitwaardes.

Aminozuren supplementen

Eiwitten zijn opgebouwd uit kleinere aminozuren. De totale eiwitinname moet de hoogste prioriteit hebben, maar aminozuren kunnen een goede toevoeging zijn op sommige momenten (rondom je training bijvoorbeeld).

Pre workout supplementen

De meeste krachtsporters zullen er bekend mee zijn: pre workout. Dit supplement neem je voor je training om het maximale uit iedere training te halen. Vroeg in de ochtend of later op de dag, met zo’n pre workout zet je de puntjes op de i.

Omega-3 supplement

In vette vis (zoals zalm) vind je het bekende vetzuur Omega-3 dat verschillende voordelen voor je lichaam heeft. Om hier voldoende van binnen te krijgen via je voeding is niet reëel (3 keer per week zalm is wat veel). Daarom is het praktischer (en ook goedkoper) om dagelijks 2 softgels Omega-3 te nemen als toevoeging op je voeding.

Haal het meeste uit je work-outs met de supplementen die bij jou passen, Enjoy goodlife!

Ontdek meer sportnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.