de-voordelen-van-touwtjespringen-op-een-rij
de-voordelen-van-touwtjespringen-op-een-rij

De voordelen van touwtjespringen op een rij

Touwtjespringen is niet alleen leuk voor kinderen. Met een springtouw kun jij namelijk ook een perfecte workout doen. Door fun en trainen te combineren zul jij het langer vol kunnen houden en tegelijkertijd een strak en fitter lichaam krijgen. Wij lichten de voordelen van touwtjespringen aan je uit in dit artikel. Lees dus snel verder.

Fullbody training

Met touwtjespringen train je je bovenlichaam (met name je armen), je benen en je buikspieren:

  • Bovenlijf: Door de draaiende beweging die je maakt met je armen train je je schouders, borstspieren en je polsen. Het trainen van je polsen zorgt voor een goede doorbloeding en oprekking van je spieren en pezen.
  • Benen: Het is logisch dat je je benen traint met touwjespringen. Maar je kunt tijdens het springen zelfs extra nadruk leggen op het trainen van je benen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld diepe jumps, dit houdt in dat je tijdens het springen diep door je knieën gaat en terwijl je gehurkt zit spring je weer en kom je omhoog. Dit zorgt ervoor dat je bovenbenen extra hard moeten werken om je lichaam over het springtouw heen te krijgen.
  • Buikspieren: Als je je buikspieren aanspant tijdens het touwtjespringen kun je ook nog eens je buikspieren trainen. Dit doe je door je navel in te houden richting je ruggenwervel.

Weetje: Met één uur springtouwen verbrand je 850 calorieën.

Meer voordelen van touwtjespringen

Touwtjespringen is goed om, naast je conditie, je concentratie-en uithoudingsvermogen te trainen. Uithoudingsvermogen is het vermogen van je spieren om gedurende een lange periode een lichamelijke oefening uit te voeren. Ook train je hiermee gelijk je coördinatie en balans. Daarnaast moet je je kunnen focussen. Je zult op het begin merken dat het vroeger allemaal net wat eenvoudiger ging om zoveel mogelijk sprongen in een minuut te behalen. Maar wees niet getreurd, practice makes perfect.

Tip: spring af en toe op 1 been, dit zal je coördinatie en behendigheid verbeteren.

mensgoodlife review

Na een uitvoerige test waarbij er flink is gesprongen viel gelijk op dat het springtouw erg licht in gewicht is. Ook vinden we hem makkelijk in gebruik, even de app downloaden via de App Store (of Play Store), connecten en springen maar.

Afhankelijk van het type kan je ruim 6 maanden lang 30 minuten per dag springen (Rookie). Met de Pure kan je tot 45 uur springen en met de LED tot 36 uur.

Daarbij volg je in een handomdraai heel doelgericht een intervaltraining. Dit maakt touwtjespringen ineens heel erg interessant als aanvulling op je fitnessprogramma.

Robin van Roosmalen approves

Vooral handig voor thuis

Voor diegene die veel thuiswerken en niet een fiets of loopband op zolder hebben staan, is de SmartRope een ideale oplossing. Even een kwartiertje springen en je bent gelijk warm. En daarmee klaar voor de volgende workout.

Geef je conditie een boost en spring erop los, enjoy goodlife!

Maak geen ruzie, maar spring

Wil je nog meer over sporten ontdekken? Volg dan mensgoodlife, het nummer één lifestyle blog voor mannen in Nederland.