Fit en gezond: De beste workouts voor mannen
Fit en gezond: De beste workouts voor mannen

Fit en gezond: De beste workouts voor mannen

Mannen sporten vaak voor groei in kracht, spieren en natuurlijk om algeheel gezond en fit te blijven of te worden. Maar wat voor de een werkt, werkt natuurlijk niet altijd voor de ander. Gelukkig zijn er allerlei workouts waarmee je je doelen kunt bereiken. Er is dus geen excuus om stil te blijven zitten. Leer effectieve workouts voor een gezonde levensstijl kennen en ontdek welke het beste bij jou past.

Krachttraining met gewichten

Naast cardio, is krachttrainen vaak onderdeel in een sportroutine. Met workouts als squats, deadlifts, bench presses en rows kun je spiermassa en kracht opbouwen in heel je lichaam. Na verloop van tijd kan je steeds meer weerstand aan en dus zwaarder tillen. Meer spierkracht helpt je bij dagdagelijkse taken, maar ook bij het verminderen van lichaamsvet en het behouden van een gezond lichaamsgewicht.

Calisthenics

Bij een calisthenics workout maak je gebruik van de weerstand van je eigen lichaamsgewicht om kracht op te bouwen en spieren te ontwikkelen, in plaats van het gebruiken van gewichten. Met onder andere push-ups, squats en dips wordt zo je lichaam steeds sterker en gespierder.

CrossFit

Bij CrossFit worden elementen van krachttraining gecombineerd met High-Intensity Interval training en gymnastiek. Denk aan box jumps, touwklimmen en kettlebell swings. Dit heeft een positief effect op je uithoudingsvermogen, conditie, kracht en algehele fitheid.

Zwemmen

Zwemmen is een van de weinige sporten waarbij je een beroep doet op bijna alle spiergroepen in je lichaam. Dit maakt dat zwemmen dè perfecte full-body workout is. Regelmatig zwemmen helpt je kracht op te bouwen, spieren te versterken en versterkt het hart en de longen. Dit verkleint vervolgens de kans op hart- en vaatziekten.

Padellen

Padellen is een leuke manier om actief te zijn, sociale contacten te onderhouden en vaardigheden te ontwikkelen. Het is makkelijk te leren, en na verloop van tijd zul je ook steeds beter worden. Een bron van plezier en uitdaging!

Oefening baart kunst!

Wil je meer lezen over sport en workouts? Lees dan verder op online lifestyle blog mensgoodlife.