goede-oefeningen-voor-een-effectieve-workout
goede-oefeningen-voor-een-effectieve-workout

Goede oefeningen voor een effectieve workout

Slecht weer, onregelmatige werktijden of een volle maag. Het zijn allemaal smoezen om niet naar de sportschool te hoeven gaan. Maar voor een goede workout hoef je echt niet perse de deur uit. De nodige lichaamsbeweging kun je ook gewoon krijgen door laagdrempelige oefeningen thuis te doen. Aan een half uurtje per dag heb je eigenlijk al genoeg om in shape te blijven. Heb je echt moeite met je motivatie? Neem dan meteen alvast een kijkje bij personal trainer Ridderkerk. Gegarandeerd dat zij jou kunnen helpen bij je motivatie en het behalen van je persoonlijke doelen.

Kies sportoefeningen die bij jou passen

Cardio of krachttraining

Is je doel afvallen of vet kwijtraken? Ga dan sowieso aan de slag met cardio oefeningen. Bijvoorbeeld knie heffen of jumping jacks. Bij jumping jacks maak je een springbeweging waarbij je tegelijkertijd je benen spreidt en je armen naar boven brengt en ze tegen elkaar klapt.

Met krachttraining breng je je lichaam meer in shape. Maar het trainen van je spieren zorgt er ook voor dat je ook in ruststand calorieën verbrandt. Wissel cardio en krachttraining daarom af.

Intervaltraining

Heb je weinig tijd? Een intervaltrainingen, ook wel Hiit (High Intensity Interval Training) genoemd, is een korte, krachtige workout waarbij momenten van maximale inspanning worden afgewisseld met rustmomenten. Meestal duurt een Hitt ongeveer 10 tot 30 minuten. Wissel bijvoorbeeld 50 seconden jumping jacks af met een 1 minuut planken, 50 seconden mountain climbers en 1 minuut rust. Begin vervolgens weer van vooraf aan. En dit minimaal 10 minuten lang.

Workout met attributen

Met verschillende attributen in jouw huis kun je al een effectieve workout uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan de wall sit, waarbij je met je benen in 90 graden gebogen tegen een muur aan zit. Het lijkt heel gemakkelijk, maar het vergt een flinke portie uithoudingsvermogen. Probeer het maar eens! Daarnaast kun je bijvoorbeeld met een stoel de tricep dip oefening doen. Ga met je rug voor de stoel zitten en duw jezelf op. Zo train je je armspieren.

Eigen lichaamsgewicht

Voor een goede workout thuis heb je echt niet allerlei attributen nodig. Met je eigen lichaamsgewicht en een fitness matje kom je al ontzettend ver. Met oefeningen als push-ups en squats gebruik je je eigen lichaamsgewicht en hiermee wordt je bewegingshouding beter. Met deze oefeningen kun je trainen waar en wanneer je maar wilt.

Workout met een personal trainer

Heb jij behoefte aan wat extra ondersteuning of begeleiding? Of kun je echt niet meer de motivatie opbrengen om een workout op eigen houtje thuis te doen? Een personal trainer helpt je jouw persoonlijke doel te stellen en behalen. Met een op maat gemaakte training is je workout op deze manier erg effectief. Zo ga je het zelfs nog leuk vinden! Wil je een gratis personal training proef workout? Neem dan eens contact op met personal training Ridderkerk.

Ga vandaag al aan de slag met deze tips voor thuis en laat je binnenkort inspireren met een personal trainer in Ridderkerk.

Wil je meer training tips ontdekken en lezen over sport en je lichaam? Volg dan lifestyle blog voor mannen mensgoodlife en blijf in shape.