Hoe begin je met sporten?

We hebben een paar basisregels voor het beginnen met sporten. Deze trainingtips helpen je als je wilt gaan starten met sporten.

Waar moet je beginnen

Hoe begin je nou met sporten? Er zijn veel verschillende redenen waarom je wilt gaan sporten. Of je nu een marathon wil lopen, je wilt beter gaan voelen door te sporten of je gewicht wil verliezen. Het kan allemaal gebeuren als je gaat sporten. Maar als je als beginners wilt gaan beginnen met sporten dan kan je jezelf afvragen: Hoe begin ik nou?

Als je met sporten wilt beginnen dan moet je dat ook goed doen. Want als je te snel erin gaat, zal je ook al snel motivatie verliezen. Wat je altijd kunt doen als je wilt starten met sporten is het inhuren van een personal trainer. Deze persoon kan je goed helpen om een goede start te maken.

1: Begin niet te snel

Begin niet te snel! Liever te traag dan te snel. Bij mensen die eerder in hun leven niet veel gesport of getraind hebben kan het snel fout gaan. Mensen die niet veel gesport of getraint hebben krijgen sneller verwondingen en spierpijn. Bouw de verschillende oefeningen op die je gaat doen. Dit is een tip van Fysiotherapie Enschede, ze zien dat mensen daardoor een stuk minder blessures oplopen. De eerste keer doe je 2 oefeningen. De tweede keer doe je 3 oefeningen in plaats van 2 en de derde keer doe je 5 oefeningen. Doe dit totdat je een goed ritme hebt. Wat vaak gebeurt bij mensen die weinig/geen sport doen, dat ze te snel beginnen. Bouw het langzaam op!

2: Verwen je zelf ook af en toe

Veel mensen verliezen al ze net beginnen met sporten al snel hun motivatie. Daarom is het verstandig om jezelf ook soms te belonen. Hierdoor zal je zien dat je ook meer zin hebt om te gaan sporten. Je kan dit doen door bijvoorbeeld muziek te luisteren terwijl je sport of als je een als je met een workout klaar bent wat lekkers krijgt. Een goede tip is een sportmassage bij massagesalon Enschede. Je kan zelf kiezen waarmee je zelf beloont. zolang je maar gemotiveerd blijft!

3: Kies wat je zelf wilt doen

Doe oefeningen die jij leuk vindt om te doen! Of sterker nog, kies een sport die je leuk vindt. Mensen sporten natuurlijk vaak voor de lol dus zorg dat je iets doet waar je energie van krijgt en doe iets wat je zelf leuk vind. Probeer soms ook nieuwe dingen uit.

4: Stel een doel in

Bedenk wat je wilt en wanneer. Met een doel werk je ergens naartoe. Dit laat je zien waarom je iets doet. Stel voor, je wilt afvallen. Dan wil je ook echt afvallen en ga je ook echt meer trainen of sporten om iets te bereiken. Dan zal je ook langer er aan werken om je doel daadwerkelijk te halen.

Ontdek meer sportnieuws voor mannen op lifestyle blog mensgoodlife.