verleg-je-grenzen-met-een-fitnesshorloge
Polar

Verleg je grenzen met een fitnesshorloge

Een fitnesshorloge is een handig hulpmiddel om het meeste uit je dag te halen. Het geeft je inzicht in je herstel en actuele fitheid en past daar jouw training op aan. Alleen zo benut jij je volledige potentieel. In deze goodlife vertellen wij jou hoe je dit voor elkaar krijgt.

[divider]Verleg je grenzen met een fitnesshorloge[/divider]

Als fanatieke sporter is het belangrijk om te weten of je lichaam klaar is voor een volgende uitdaging of dat het beter is om nog een dagje extra rust te nemen. De wetenschap hoe je lichaam ervoor staat is voor sporters goud waard. Het Polar Ignite fitnesshorloge is het eerste sporthorloge die het herstel van je autonome zenuwstelsel meet. Laat dit nou net hetgeen zijn waar sporter naar op zoek zijn.

Wat is je autonome zenuwstelsel?

Maar wat betekent dit autonome zenuwstelsel nu eigenlijk? Veel processen gebeuren onbewust in het lichaam, zoals het kloppen van je hart of je ademhaling. Dit is een gedeelte van het zenuwstelsel waar je zelf geen controle over hebt. Gelukkig, want het zou erg vermoeiend zijn als we deze handelingen de gehele dag door bewust zouden moeten aansturen.

Gaspedaal van je autonome zenuwstel

Als je aan het sporten bent, dan wordt het ‘gaspedaal’ van het autonome zenuwstelsel geactiveerd. Hierdoor schiet je hartslag omhoog en versnelt je ademhaling. Je lichaam staat op dat moment vol adrenaline en je spieren spannen zich aan. Je zweet er lekker op los!

Na inspanning komt ontspanning

Na inspanning is het belangrijk dat je autonome zenuwstelsel weer tot rust komt. Het ‘rempedaal’ zorgt ervoor dat je in een status van herstel komt. Je hartslag verlaagt en je ademhaling zakt terug naar een rustige, diepe buikademhaling. De Serene™ ademhalingsoefeningen van Polar Ignite kunnen hierbij helpen. Dit is een geleide oefening voor diepe ademhaling die je helpt je lichaam en geest te ontspannen en stress de baas te blijven.

Breng balans in je leven

Het is extra belangrijk om inspanning en ontspanning in balans te houden. Een goed herstel is de basis voor een nieuwe sportieve dag. De Nightly Recharge™ functionaliteit geeft je inzicht in hoe goed je ’s nachts herstelt bent van de training van de voorafgaande dag. De score is in vergelijking met de voorgaande 28 dagen.

Polar Ignite is het enige fitnesshorloge die 3 hartslagsensoren combineert voor de meest accurate en betrouwbare meting. Op basis van de meting krijg je handige tips over hoe je je geplande trainingen en rustmomenten kunt aanpassen aan de behoeften van jouw lichaam. 

Kant en klare dagelijkse work-outs

Met de FitSpark™ trainingsbegeleiding ontvang je dagelijks kant en klare work-outs afgestemd op je actuele fitheid en herstelniveau. Er zijn work-outs in verschillende categorieën zoals krachttraining, cardio-training of een ondersteunde training. Kortom, de ideale personal trainer voor je dagelijkse work-out.

Geen grenzen aan je stijl

Het Polar Ignite fitnesshorloge is te combineren met elke stijl of look. Of je nu naar kantoor gaat of de gym induikt. Het standaard bandje is gemakkelijk te verwisselen en past zo bij iedere gelegenheid. En of dit nog niet alles is, een Polar Ignite is al te koop vanaf vanaf 199 euro.

Go for it en train door waar anderen stoppen, enjoy goodlife!

[divider]Key features[/divider]

[divider]Polar Flow app[/divider]

[divider]Polar Ignite design[/divider]

Wil je meer toffe horloges voor mannen ontdekken? Volg dan lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.