workouts-voor-op-de-fitness-trampoline
workouts-voor-op-de-fitness-trampoline

Workouts voor op de fitness trampoline

Trampolinespringen is leuk, en misschien heb je het als kind vaak gedaan. Maar wist je dat trampolinespringen ook hartstikke goed voor je is en je met een fitness trampoline heel wat leuke workouts kunt doen? Wij geven je in dit artikel inspiratie voor workouts op een fitness trampoline.

De voordelen van een trampoline workout

Voor een trampoline workout heb je niet heel veel nodig. Alleen een kleine ruimte en een fitness trampoline. Zo’n fitness trampoline is eigenlijk een mini trampoline, doordat ze een diameter hebben van ongeveer 1 meter. Omdat de trampoline op poten staat, zorgt dit voor veel minder geluidsoverlast tijdens een workout dan een normale workout waarbij je veel springt. Daarnaast kun je ontzettend veel calorieën verbranden met een trampoline workout en worden je gewrichten minder belast door de vering van de trampoline.

4 oefeningen voor een trampoline workout

#1 Health bounce

Een goede en minder intensieve oefening voor op de trampoline, is de health bounce. Bij deze oefening ga je met je voeten op schouderbreedte op de trampoline staan en begin je heel zacht te bouncen zonder dat je voeten van de trampoline komen. Span tijdens het bouncen je been-, rug- en buikspieren aan. Na een tijdje bouncen, kun je ook je armen gaan gebruiken. Beweeg je gestrekte armen opzij en terug naast je zij. Na een tijdje van opzij naar omhoog, en daarna van voren naar achter in tegengestelde richting. Zorg ervoor dat je tussen het bouncen en het bewegen van je armen een ritme vindt.

#2 Jumping jacks

Een iets intensievere oefening, zijn jumping jacks. Hierbij ga je springen op de trampoline, waarbij je voeten dus van de trampoline komen. Houd je hele lichaam aangespannen tijdens de oefening en probeer rustig te springen met je armen naast je lichaam. Na een tijdje kun je je voeten iets verder uit elkaar spreiden. Wissel spreidstand en schouderbreedte af. Daarna kun je ook bij deze oefening je armen mee laten bewegen. Breng je armen zijwaarts omhoog op het moment dat je in spreidstand staat.

#3 Dribbel & jump

Wil je nog iets verder gaan dan jumping jacks? Dan is deze oefening perfect. Begin met springen op een snel tempo. Vervolgens kun je het snelle springen afwisselen met dribbelen. Hierbij ga je iets door je knieën en maak je kleine ren bewegingen met je benen. Ook dit doe je op hoog tempo. Zorg ervoor dat je je hele lichaam aanspant. Wissel het dribbelen af met het springen.

#4 Jump squats

De jump squat oefening is een heel effectieve oefening voor je bil- en beenspieren. Wanneer je nog niet zo gewend bent aan de trampoline, kun je de squats ook zonder springen doen. Maar ben je al wel gewend? Dan kun je de squats met jump doen. Dit doe je door midden op de trampoline te gaan staan met je voeten op schouderbreedte. Maak drie kleine, snelle sprongen. Zorg dat je bij de vierde sprong met gespreide benen neerkomt en zak in een squat. Herhaal dit een aantal keer. Voor meer balans kun je je armen recht naar voren strekken. Blijf al je spieren goed aanspannen voor een mooi resultaat.

Voel je fit met de 4 oefeningen voor een trampoline workout, enjoy goodlife!

Ontdek meer sport voor mannen artikelen op mannen blog mensgoodlife.