Een avondje voetbal wordt zo het leukst
Een avondje voetbal wordt zo het leukst

Een avondje voetbal wordt zo het leukst

Voetbal is van oudsher een van de populairste sporten ter wereld, en sommigen zeggen zelfs dat het de meest geliefde sport ooit is. Voor de echte voetbalfans is het als een feest om naar te kijken, of je nou naar Ajax kijkt, een EK wedstrijd volgt, of je gaat PSV live kijken. Maar niet iedereen is zo lyrisch als jij kan zijn. Hoe zorg je ervoor dat je een voetbalbeleving kan creëren die voor iedere kijker leuk is? Zodat iedereen plezier heeft, of je nou wel of geen fan bent. Wij hebben een aantal tips voor je, zodat ook je partner, buurvrouw of schoonzusje het een leuke wedstrijd gaat vinden.

De beste streamingdienst voor jou

Niet alle streamingdiensten bieden dezelfde mogelijkheden voor het kijken van voetbal. Sommige hebben restricties voor specifieke wedstrijden of regio’s, terwijl andere bepaalde competities of toernooien niet aanbieden. Bij sommige kan je bijvoorbeeld al ESPN kijken zonder provider en koop je bijvoorbeeld een losse wedstrijd. Traditionele tv-abonnementen zijn vaak duur en vereisen lange contracten. Als sportfan wil je misschien alleen ESPN kijken zonder vast te zitten aan zo’n contract. Met de CANAL+ app kun je alle ESPN-kanalen bekijken zonder de beperkingen van een regulier tv-abonnement. Het is verstandig om vooraf onderzoek te doen om ervoor te zorgen dat je je aanmeldt bij een dienst die aan je wedstrijd wensen voldoet. Daarnaast kies je welk apparaat je wilt gebruiken. Tegenwoordig kun je op bijna elk mobiel apparaat online voetbal kijken, van telefoons en tablets tot laptops.

Zorg voor genoeg eten en drinken

Genoeg eten en drinken zorgt ervoor dat iedereen al snel tevreden is. Vooral als je veel vrienden over de vloer krijgt, is het belangrijk om genoeg  snacks zoals bittergarnituur en borrelnootjes in huis te hebben. Voor het WK kun je ook genieten van een heerlijke selectie snacks tijdens de wedstrijd. Denk aan pittige kip worstenbroodjes, mini gehaktballetjes in tomatensaus, nacho’s met zelfgemaakte guacamole, en een mix van kaasblokjes en stukjes worst. Een barbecue organiseren kan ook een leuke toevoeging zijn, wat de voetbalwedstrijd nog gezelliger maakt. Samen genieten van je favoriete sport, omringd door vrienden en een heerlijke barbecue: dat is toch een ideale setting voor iedereen? Zorg ervoor dat je gasten zich thuis voelen en alles hebben wat ze nodig hebben voor een ‘smakelijke’ wedstrijd.

Verzin challenges voor tijdens de wedstrijd

Het wordt extra leuk wanneer twee teams tegen elkaar spelen en de helft van je vrienden voor het ene team is en de andere helft voor de tegenstander. Voordat de wedstrijd begint, kun je samen uitdagingen bedenken bij elk doelpunt, elke rode kaart of bij winst en verlies. Bijvoorbeeld, elke keer dat er gescoord wordt, moet de tegenpartij drinken halen. Bij een smerige overtreding van hun team mag je een ei tegen hun hoofd tikken, enzovoort. Of speel een poule, iedereen gokt wat de uitslag gaat zijn en iedereen legt een bepaald bedrag in. Dit hoeft niet veel te zijn om het toch extra spannend te maken.

Ontdek meer voetbalnieuws op lifestyle mannenblog mensgoodlife.