krijg-betere-sportresultaten-met-deze-oefeningen
krijg-betere-sportresultaten-met-deze-oefeningen

Krijg betere sportresultaten met deze oefeningen

Sport je om een strakker lichaam te krijgen? Betere sportresultaten krijgen? Dan zal je je vooral richten op cardio. Wil je graag meer spieren kweken? Dan zal je je waarschijnlijk toeleggen tot meer krachtoefeningen. Toch is het belangrijk om te gaan voor zowel cardio als kracht, aangezien je op die manier je volledig lichaam traint. Bij zowel cardiotraining als krachttraining bestaan er verschillende oefeningen die beter zijn dan andere. Ontdek hier enkele van de meeste beoefende sporten en welke oefeningen je kan uitvoeren voor cardio, kracht of beide.

Voetbal

Hoewel bij het voetbal ook zowel uithoudingsvermogen van groot belang is, is het trainen van de beenspieren zeer belangrijk. Deze spiergroep wordt namelijk het meest gebruikt tijdens voetbal en zeker de spieren die je in het bovenbeen kan vinden. Zo moet je tijdens een voetbaltraining de quadriceps, hamstrings en de spieren in je voeten trainen. Oefeningen zoals quats / Leg press, planking en lunges zorgen voor betere sprongkracht, sterkere beenspieren en core spieren.

Het trainen van die spieren is voor elke voetballer van groot belang maar nog meer als je spits bent. Je moet namelijk zowel goed kunnen trappen alsook geweldige vrijschoppen kunnen nemen. Het is ook daarom dat spitsen meer moeten werken aan de bovenbeenspieren dan bijvoorbeeld keepers. Denk bijvoorbeeld aan voetballers die enorm bekend staan om hun vrije trappenv zoals Kevin De Bruyne, Diego Maradona, Pele en Lionel Messi. Zij zullen altijd herinnerd worden om hun prachtige en zeer vakkundige vrije trappen en dit dankzij de perfect uitgevoerde oefeningen.

Tennis

Op het eerste zicht zou je denken dat het bij tennis alleen maar draait om cardio en uithoudingsvermogen, maar toch gaat er ook een groot deel van de training naar krachtoefeningen. Eerst en vooral is tennis een uitstekende manier om vet te verbranden. Daarom is het aangeraden om je uithoudingsvermogen te vergroten door het trainen van je onderrug bijvoorbeeld. Ook krachttraining is enorm belangrijk in tennis en zeker als het op de 1ste service aankomt. Tijdens die service moeten de ballen enorm snel zijn en enorm krachtig bij de tegenstander toekomen. Daarom maken oefeningen zoals squats, jump squats, lunges, en back row deel uit van het perfecte trainingsschema van elke tennisser.

Door regelmatig te tennissen, zal je er voor kunnen zorgen dat je lichamelijke inspanning gedurende een langere tijd zal kunnen volhouden. En of dat dit nodig is! Vraag dat maar aan de Amerikaan John Isner en de Fransman Nicolas Mahut. Het is dit jaar tien jaar geleden dat zij de langste match uit de tennis geschiedenis speelden. Tijdens de eerste ronde van Wimbledon 2010 speelden zij een vijsetter van maar liefst 11 uur en 5 minuten. Het was Isner die aan het langste eind trok na een 70-68 overwinning in de vijfde set. Wimbledon sponsors zoals IBM, Ralph Lauren, Haagen-Dazs en Stella Artois waren ongetwijfeld enorm opgetogen met deze historische wedstrijd aangezien dit het toernooi nog meer in de kijker zette.

Isner zal er ook bij zijn tijdens de opkomende Australian Open. Hoewel het op dit moment Novak Djokovic (2,10), Rafael Nadal (7,00) en Roger Federer (7,00) zijn die met de overwinning aan de haal zouden gaan volgens het online gokken van Betway, weet Isner als geen ander dat alles kan in het tennis. Kan hij zijn kansen op een overwinning, die momenteel staan op 126,00, doen stijgen en misschien zelfs overstijgen? Wel, dat komen we te weten vanaf 31 januari volgend jaar.

American football

Hoewel American Football minder populair is in Nederland dan bovenstaande sporten, is het wereldwijd toch een van de meest gespeelde sporten. Tijdens American Football ligt de focus zeker en vast op de kracht en het kweken van spieren en niet zozeer op een strakker lichaam. De oefeningen die een American Football speler moet uitvoeren, hangen af van hun positie op het veld. Ben je een ‘offensive line’ speler? Dan zijn kracht, omvang, doorzettingsvermogen en een team spirit je meest bruikbare wapens. Als je een ‘defensive back’ bent, draait het allemaal om snelheid. Ben je een ‘linemen’? Dan gaat een rondje extra lopen niet veel helpen, aangezien het vooral kracht en spieren zijn die je moet kweken. ‘Quarterbacks’ moeten bijna nooit een tackle uitvoeren dus zij kunnen daarentegen beter focussen op andere oefeningen.

De perfecte oefeningen zorgen voor een schitterend resultaat Welke oefeningen je moet uitvoeren hangt niet alleen af van wat je doelen zijn maar ook je positie op het veld. Als je de juiste oefeningen uitvoert, kan je spierpijn en blessures tegengaan of en tot zo betere resultaten komen.

Vanaf nu houdt niemand jou nog tegen, enjoy goodlife!