spelers-die-voetbal-hebben-gerevolutioneerd
spelers-die-voetbal-hebben-gerevolutioneerd

Spelers die voetbal hebben gerevolutioneerd

In dit artikel hebben we het niet over de relschoppers. Maar over spelers die tegen de standaardregels van hun generatie ingingen. Zij legden de basis voor sommige revoluties in ons aller geliefde voetbalspel.

Begint de volgende wedstrijd spoedig? Dan kan je Live Voetbal Kijken naast dit scherm plaatsen. Een uitstekende website dat legale streams heeft van hoge kwaliteit zonder spam of andere nonsens.

We gaan even terug in de tijd. Want het begon niet alleen door de bekendste namen en spelers met de meest gewonnen titels. Geen top 10 maar wel een inzage in verandering dragende spelers. Spelen we in de toekomst misschien met biomechanische voetbalschoenen? Voor nu zijn het de balkunstenaars die het spel blijven doorontwikkelen.

Verrassend origineel voetbal begon met totaalvoetbal

De Oostenrijker Ernst Happel had als centrale verdediger een van de eerste de visie ontwikkeld. Die tegelijkertijd in meerdere landen naar voren kwam door systematisch buiten de lijnen te tekenen. Weinig wisten het door te ontwikkelen tot een echt systeem.

De sterspelers waren er simpelweg niet die het konden uitvoeren. Ernst ging door als coach met zijn visie die hem de nodige titels leverde in Oostenrijk. Het moeilijkste aan dit systeem is de synergie tussen 2 groepen spelers. Wanneer schakel je en wanneer loop je door.

Cruijff nam dit over en besloot voor het team te spelen in plaats van zichzelf. Ondanks dat daardoor de hoge score uitbleef was het een doelpuntenregen voor zijn generatie. Dit kwam door het laten aannemen van de bal als valse nummer 9 en radeloosheid te creëren.

Een goed voorbeeld daarvan is de wedstrijd tegen FC Den Haag in 1972. Steeds maar werd verwacht dat de bal rondging. Hierdoor had Johan de keeper en de vleugelverdediger goed geanalyseerd. Wanneer de verwachting was dat hij weer de bal rond zou spelen verraste hij iedereen.  Prachtig de bal omkrullende over de keeper na een brutale nep pass.

In de Eredivisie is het daarom verrassend dat Ajax tegen onnodig puntenverlies aanloopt speciaal tegen gemiddelde teams. Trouwens, als je de stand en volgende Eredivisiewedstrijden live, legaal en storende advertenties wilt zien, dan is Hesgoal een uitstekende optie. Weet voor de komende wedstrijden de winkansen en statistieken via de beste toto voorspellingen website online beschikbaar!

Verdedigende dominantie in voetbal met Beckenbauer, Maldini en Koeman

Ronald Koeman had dit ook door. Alleen die ging van storen tot scoren. Misschien is hij als coach niet zo succesvol als speler, maar we hebben het wel over de best scorende verdediger aller tijden. In de top van zijn speeltijd werd hij beschouwd als de koning van de vrije trappen. Veel verdedigers blonken uit door de basisstappen over te nemen. Hard uithalen, werken aan je traptechniek voor de lange bal en vergeet nooit je positie om snel terug te zakken.

Paolo Maldini was het levende bewijs dat de vleugelverdediger niet per se aan een zijde verbannen hoeft te zijn. Wees alert, blijf tweebenig trainen en neem de meters winst voordat je naar binnen gaat met de bal. Combineer dit met zijn perfectie in het positioneren en spelers te markeren en je hebt snel weer balbezit.

Doorontwikkeld middenveld in voetbal met Zidane, Maradona, Ronaldinho en Messi

Allen perfecte nummers 10 maar Lothar Matthäus is toch wel een van de meest bepalende. Door de combinatie van het middenveld en de centrale verdediging kon Diego Maradona de solo vanuit het veld tot perfectie nemen. De verdedigende tegenstanders waren vaak de weg kwijt want vrijwel elke aanvaller kwam vrij voor de intikker. Messi nam deze stijl zo over en leidde tot zijn overgang naar de aanval.
Zinedine Zidane is eigenlijk een vleugelspeler. De middenvelder bracht de zigzag naar voren en was als aanvallende schakelaar daarom fraai vrij in verschillende situaties. De balkunstenaar die weer pret heeft in het spelen was Ronaldinho die veel ervan heeft geleerd maar toch een grote invloed heeft gemaakt.

Basis voor de toekomst. Pele, di Stefano en van Basten

De spits als excellentie in het afmaken. Deze drie spelers waren iconen in hun generatie en zorgden voor een basis om van te leren voor vele aanvallers. De valse 9, de dribbel patronen en vrijspelen van je ruimte om te schieten. Het lijkt soms puur talent als je de goals ziet maar wat de drie spelers gemeen hadden was de persistentie in het trainen.

Hierdoor waren de acrobatische acties buitengewoon en wisten ze vaker te wisselen van versnelling dan een Formule 1 wagen tijdens de Grand Prix. Maar zonder de legendes en een meester is het moeilijk om te leren. Daarom zijn Messi, Ronaldo en recent Haller voorbeelden van spelers die deze stijl eigen hebben gemaakt en gecombineerd met nieuwe trucjes. Niets wegnemende maar juist toevoegende. Leer van de beste en je wordt een van hen.

Mis geen enkele wedstrijd ​en stream de voetbalrevolutie in jouw huiskamer, enjoy goodlife

Ontdek meer voetbalnieuws voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.