https://www.mensgoodlife.nl/img/2017/12/regen-is-nederland-haar-trots.jpg
patiwat sariya

Regen is Nederland haar trots

We weten het allemaal, regen is Nederland haar trots. Een dag zonder regen is haast niet weg te denken in de lage landen. Een vleugje zon en we zitten allemaal met onze korte broek in het centrum aan het terras. Speciaal voor jou hebben we een geweldig filmpje gevonden.

Regen is Nederland haar trots

We ranken hoog op vrijheid, geluk, persoonlijke ontwikkeling, levenskwaliteit en jawel seksuele tevredenheid. Maar met stip scoren we toch wel op “slecht weer”. Iedereen in Nederland weet dat we zowel in de lente, zomer, herfst en winter regen kunnen verwacht. Dit met maar liefst gemiddeld 100 minuten per dag. In Nederland kennen we meer woorden toe aan het weer dan dat Eskimo’s überhaupt woorden in hun woordenboek hebben staan. Zo gebruiken we in Nederland vaak woorden als: Neerslag, motregen, een paar druppels, noodweer, het is wisselvallig, het zeikt, het regent pijpenstelen, het valt met bakken uit de lucht, baggerweer, hondenweer, kloteweer, rotweer etc etc etc.

Check het onderstaande filmpje dat mede mogelijk gemaakt is door de Senz stormparaplu’s. Pak hierna gelijk je paraplu, omarm de druppels and enjoy goodlife!

Survival guide voor Nederlands weer

Regengids in Nederland

Dat er veel regen valt in Nederland weten we allemaal, maar weten we ook hoeveel mm en wanneer de meeste regen valt? Antwoord op die vraag is in veel gevallen nee. We denken dat het veel regent in de winter, maar eigenlijk valt er ook best veel regen in de juli en augustus. Alleen vinden we dat niet zo erg omdat het dan vaak warmer is. De minste regen valt in februari, maart en april. Dus als je wilt kamperen word je minder nat in die periode.

We zien ook dat het weer altijd in beweging is. Zo zien we in 2021 extreem veel regen in mei, een maand die normaal gesproken niet zo nat is. Ook is september bijzonder zacht uitgevallen. Laat je dus niet misleiden door naar de afgelopen jaren te kijken en leef met de dag. Want regen uit de lucht geeft altijd een lach.

Lees ook onze andere cultuur nieuws voor mannen artikelen op mensgoodlife.