Waarom een kerstboom met kerst
Claridge's

Waarom een kerstboom met kerst

Vier de hele maand december feest en ontdek waarom een kerstboom met kerst zorgt voor gezellige feestdagen. Als man word je vaak door je vriendin gevraagd of je haar wilt helpen aan een kerstboom. Maar waarom willen wij mannen eigenlijk een kerstboom?

Waarom een kerstboom met kerst

Wanneer je aan kerst denkt, denk je aan een met sfeerlampjes versierde kerstboom. Deze traditie komt voort uit het Victoriaanse tijdperk. Koningin Victoria uit het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland regeerde in die tijd van 1837 tot 1901. Koningin Victoria en haar man prins Albert waren grote fans van kerstmis en hebben een grote bijdrage geleverd aan het feit dat we tegenwoordig met kerstmis een kerstboom in de woonkamer hebben staan.

Van origine kwam het idee van de kerstboom uit Duitsland waar prins Albert geboren was. Hij introduceerde de boom in het Georgische tijdperk waarin koning George III de troon droeg. Als een Game of Thrones waaide door de koninklijke families het idee om een versierde kerstboom te hebben over door de rest van Europa.

Maak haar blij met een kerstboom

Niets is gezelliger dan een versierde kerstboom in de woonkamer, haal snel die van jou en vier onvergetelijke feestdagen. Let wel op, een kerstboom is een echte boom die zijn naalden verliest. Geef hem de kans om even op temperatuur te komen voor je hem in een warme ruimte zet en geef hem elke dag een halve liter water. Zo geniet je extra lang van een volle kerstboom. Zet een versierde kerstboom in je huis, enjoy Goodlife!

Tiny en Lau vieren Kersemus

D&G versiert kerstboom bij Claridge’s

Lees ook onze andere cultuur nieuws voor mannen artikelen op mensgoodlife.