3-activiteiten-om-te-organiseren-met-je-vriendengroep-in-amsterdam
3-activiteiten-om-te-organiseren-met-je-vriendengroep-in-amsterdam

3 activiteiten om te organiseren met je vriendengroep in Amsterdam

Een van de hoogtepunten van het jaar is toch wel het vriendenweekend dat wordt georganiseerd. Gezellig met zijn alle een accommodatie boeken en activiteiten doen onder het genot van een lekker hapje en drankje. Bij mij in de vriendengroep is het vaak het geval dat een of twee mensen dit organiseren. Elk jaar worden er weer twee andere personen uitgekozen om dit te doen. Hierdoor blijft het voor de andere ook nog een verrassing wat het uiteindelijk gaat worden. Ontzettend leuk toch! Van te voren wordt er een budget afgesproken waarvoor de accommodatie en de activiteiten georganiseerd moeten worden. Om je inspiratie te geven voor een actief vriendenweekend heb ik drie activiteiten uitgelicht. Deze activiteiten zijn leuk om te doen met een grote groep, maar ook een kleinere groep vrienden. Welk groepsuitje in Amsterdam heeft jouw voorkeur?

3 tips voor jouw vriendengroep

Goed nieuws, jij gaat nu de top 3 activiteiten voor een vriendengroep ontdekken. Na het lezen van onze top 3, ga jij met jouw vriendengroep heel veel plezier beleven. We zijn benieuwd welke van de drie topactiviteiten het beste bij jouw vriendengroep past:

#1 Robinson uitje 

De naam van de activiteit verklapt het al een beetje, maar deze activiteit is geïnspireerd op het tv programma Expeditie Robinson. Het uitje vindt plaatst op het stadsstrand van Amsterdam en draagt je team uit om de meest uiteenlopende proeven uit te voeren. Uitdaging, actie en denkwerk wisselen elkaar af tijdens dit meeslepende spel. Het is vooral een activiteit waarbij de onderlinge competitiviteit wordt gestimuleerd. Je neemt het namelijk tegen elkaar op voor de titel Robinson. Hoe competitief ben jij? 

Tijdens de activiteit worden maarliefst 9 bloedstollende proeven doorstaan. Knopen leggen, vuur maken, kokosnoten schieten, noem het maar op. Ga met jouw team deze mentale en fysieke uitdagingen aan die het uiterste van je vragen. Lukt het jou en je team om op een effectieve manier samen te werken? Alleen dan dan maak je kans op de felbegeerde munten die extra voordeel opleveren tijdens de grote finale. 

Na dit zenuwslopende spel heb je waarschijnlijk trek gekregen. Sluit daarom af met een heerlijk samensmeltingsdiner. Een echte Robinson ervaring hoort natuurlijke afgesloten te worden met een heerlijke maaltijd. Dit geeft ook de mogelijkheid om alles nog gezellig met elkaar te bespreken. 

Is het mooi weer en wil je liever aan de echte zee het Robinson spel doen? Bekijk dan expeditie robinson scheveningen voor de mogelijkheden. 

#2 Het moordspel

De 52-jarige man Lodewijk Zegels is vermoord. Hoe dit heeft kunnen gebeuren dat weet echter niemand. Een recherche staat voor een raadsel en heeft de hulp van jou en je vrienden nodig. Weten jullie samen het raadsel op te lossen? Ontdek het tijdens het moordspel. 

Ook tijdens dit spel is het belangrijk om goed samen te werken. Met zijn alle verplaatsen jullie je in het hoofd van de gedachte. De gebeurtenissen worden nauwkeurig na gelopen om de antwoorden die leiden naar het echte verhaal te achterhalen. 

#3 Escape Room

Een Escape Room is een goede activiteit voor alle vriendengroepen die houden van uitdaging en spanning. Dit spel vraagt een goede samenwerking om vervolgens de zenuwslopende puzzels en raadsels te ontcijferen. Hersenen kun je horen kraken door de grote tijdsdruk van dit spel. Denk je dat jij en je vrienden alle obstakels kunnen oplossen voordat het te laat is? Ontdek het samen met je vrienden. 

Tegenwoordig heb je verschillende Escape Rooms waaruit je kunt kiezen. Elke Escape Room heeft zijn eigen locatie met verhaallijn. Neem bijvoorbeeld de Escape The Vondelpark. Jack is de hoofdrolspeler en maakt het Vondelpark onveilig. Weet jij waar hij zich verstopt en wat je moet doen om hem terug te krijgen in de gevangenis? Probeer tijdens deze speurtocht het raadsel op te lossen. Deze Escape room kan zowel buiten als binnen plaats vinden.

Na het lezen van dit artikel hoop ik je inspiratie te hebben gegeven voor een leuk vriendenweekend. Welke activiteit gaat jullie als eerst ondernemen? Veel plezier en succes met de organisatie ervan.

Het leukste vriendenweekend heb je zo geregeld, enjoy goodlife!

Lees ook onze andere Escape Room ervaringen op mannenblog mensgoodlife.