de-hotspots-in-nederland-die-jij-deze-zomer-moet-bezoeken
Hotspots in Nederland

De hotspots in Nederland die jij deze zomer moet bezoeken

Door de Corona crisis zijn we deze vakantie allemaal wat beperkter in ons doen en laten. We weten nog niet of onze reis naar een vakantieland überhaupt wel door kan gaan. Doordat we nu dus allemaal grotendeels aan huis gekluisterd zitten zien we ook steeds meer de mooie dingen van ons eigen landje in. En ja, Nederland kent genoeg mooie plekjes en hotspots.

De 5 hotspots voor jouw zomer in Nederland

#1 Grachten in Nederland

Wil jij op een zomers dagje lekker dobberen op het water? Je kunt met een sloepje lekker varen op de grachten in bijvoorbeeld Utrecht. Je vaart door de binnenstad maar ook door mooie natuurgebieden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om zelf te varen of je kunt een schipper inhuren die voor jullie vaart. Je hebt hiervoor geen vaarbewijs nodig. Vaak kun je de sloep makkelijk reserveren vooraf en kun je hem ter plaatse activeren met je telefoon.

#2 Loonse en Drunense duinen

Nationaal park de Loonse en Drunense duinen is een natuurgebied in de provincie Noord-Brabant, dichtbij Tilburg en Waalwijk. Men noemt het ook wel de Brabantse sahara, doordat het grootste deel bestaat uit een groot deel droog stuifzand. Ook lopen de temperaturen ’s nachts enorm op na een warme zomerse dag. Het park is ongeveer 3.400 hectare groot.

#3 Veere

Het dorpje Veere in Zeeland ligt aan het Veerse Meer en heeft een idyllisch sfeertje. Daarom kan het ook wel aanvoelen als een vakantie of dagje weg in het buitenland. Knusse straten, kleine boerderijen en leuke lokale winkels, je vindt ze hier allemaal. Tussen Kamperland en Veere vaart om de zoveel uur een fietsveer om je van de ene naar de andere kant te brengen met of zonder je fiets.

#4 Kayakken in de Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch is een natuur- en recreatiegebied in de buurt van Dordrecht. Je kunt hier perfect een dagje kayakken of suppen. Suppen is een ander woord voor Stand Up Paddling. Met een lange peddel kun je ervoor zorgen dat je op het board kunt blijft staan. Maar je kunt natuurlijk ook een rondje wandelen of fietsen door de Biesbosch.

#5 Dagje Delft

Delft liggen tussen Rotterdam en Den Haag en staat bekend om het historische Delfts Blauw. Je kunt in deze stad nog steeds zien hoe Delfts Blauw wordt geproduceerd. Daarnaast kun je ook je eigen Delfts Blauwe tegeltje, vaas of bordje maken. Ten slotte staat in Delft ook de op twee na hoogste kerktoren in Nederland, de Nieuwe Kerk. Je kunt deze kerk van maar liefst 376 traptreden beklimmen voor een prachtig uitzicht.

Ontdek Nederland zoals je haar nog nooit ontdekt hebt met deze 5 hotspots, enjoy goodlife!

Wil jij nog veel meer lezen over dagjes uit, reizen en activiteiten? Volg dan zeker mannen blog en lifestyle nieuws platform mensgoodlife.