Doe jij dit jaar ook mee aan St. Patrick’s Day?
Doe jij dit jaar ook mee aan St. Patrick’s Day?

Doe jij dit jaar ook mee aan St. Patrick’s Day?

Op 17 maart kleurt niet alleen Ierland, maar ook Nederland weer groen; het is St. Patrick’s Day! Deze nationale feestdag van Ierland wordt ook in Nederland steeds populairder.

Sint Patricius

De beschermheilige van Ierland, Sint Patricius, heeft volgens de mythe duizenden mensen tot het Christendom bekeerd, waarna hij zijn eigen feestdag op 17 maart kreeg. Bier uit Ierland, Ierse volksmuziek, traditionele dans en klassieke delicatessen horen erbij wanneer je deze feestdag in Ierland viert.

St. Patrick’s Day – Niet alleen Ierland

Door de jaren heen is deze feestdag zich meer en meer gaan verspreiden. Van Amsterdam tot Chicago en van Rome tot Melbourne. Het kleurt overal groen. In Nederland zou je het tegenwoordig kunnen zien als de generale repetitie voor Koningsdag (dat een maand later voor de deur staat).

Net zoals op 27 april, hoort de gezelligheid, het feest, de muziek van eigen bodem bij deze dag. Maar dan is alles groen, in plaats van oranje. En, natuurlijk moet er Guinness gedronken worden. Dat hoort er écht bij! Elk jaar worden er op deze dag bijna dubbel zoveel pints Guinness gedronken dan op een willekeurige andere dag. Guinness hoort bij de Ierse geschiedenis en het is dan ook niet vreemd dat precies dit donkere bier als de belichaming van St. Patrick’s Day gezien wordt.

Wil je de echte Ierse muziek ervaren, dan loop je simpelweg een Ierse pub binnen en zul je op je wenken bediend worden.

Vier St. Patrick’s Day, enjoy goodlife!

Vind meer entertainment op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.

Foto: Guiness