een-feestelijke-invulling-van-de-jaarwisseling
een-feestelijke-invulling-van-de-jaarwisseling

Een feestelijke invulling van de jaarwisseling

Het is alweer bijna december en dat betekent: de feestdagen staan voor de deur. Het aftellen is begonnen en daarmee zijn ook de voorbereidingen in volle gang. De jutte zak gevuld, de kerst-cocktails uitgezocht en de familie is uitgenodigd. Maar hoe zit het met Oud en Nieuw? Hier de tips voor een onvergetelijk feest bij jou thuis!

Het feestbudget

Het geven van een feest is niet goedkoop. Gastman zijn gaat niet alleen om het regelen van een locatie. Jij zorgt ook voor de drank, hapjes, aankleding, het vuurwerk en ja… het schoonmaken. Het is belangrijk om voor het feest een budget te bedenken. Houd hierbij rekening met eventuele extra onverwachte gasten of ongelukken.

Houd je toch liever het budget wat lager, dan kun je vragen of de gasten iets mee willen betalen voor de avond. Zo deel je samen de kosten en kunnen jullie toch nog uitpakken deze Oud en Nieuw! Een kleine bijdrage voor onbeperkt drinken zullen je gasten vast begrijpen. Een ander idee is om te kiezen voor een bring your own booze. Door iedereen hun eigen drinken mee te laten nemen hoeft een leuk feest niet zo veel te kosten. Zorg wel dat iemand de Champagne meeneemt!

Hapjes en champagne

Op deze lange avond is het snacken van wat lekkere hapjes iets wat zeker niet kan ontbreken. Een lekkere oliebol of appelbeignet is natuurlijk een Oud en Nieuw essential, maar ook andere hapjes kunnen perfect zijn voor jouw feest. Chips, pizza, nootjes of toost, wij zijn er helemaal dol op!

Tip: Ondanks dat iedereen nog vol zit van de kerstdiners, wordt er op een Oud en Nieuw avond vaak nog verrassend veel gegeten. Ga dus zeker uit van 2 oliebollen per persoon. Dan hebben jij en je vrienden meteen een goede bodem 😉

Een feest geven veel moeite? Tegenwoordig hoef je niet eens de deur meer uit voor alle feestboodschapen. Doe mannelijk de boodschappen en bestel je boodschappenlijst gemakkelijk online!

Aandacht voor muziek

Bij het organiseren van een Oud en Nieuw feest thuis hoort natuurlijk een knallende muzieklijst. Vergeet dus die Oud en nieuw liedjes niet! Welke nummers zijn er speciaal bedoeld voor oud en nieuw en wat zijn de beste songs? U2, ABBA en 50 Cent, erg veel artiesten maakten hits die je feest meteen het Oud en Nieuw sfeertje geven. Op Spotify zijn er talloze lijsten te vinden. Zeker het nemen van een kijkje waard.

Je gasten dit jaar echt eens verrassen? Geef dan een wauw-effect aan je party en ga voor wat bijpassende versiering. Ballonnen, slingers of confetti geven je feest een speels effect. Het niveau iets hoger leggen dit jaar? Ga dan voor een aantal led lichten of stroboscopen. Zo wordt het pas echt een feest om nooit te vergeten. Happy New year & enjoy goodlife!

Ontdek meer feesten voor mannen nieuws op lifestyle platform mensgoodlife.