maak-je-poster-eenvoudig-met-deze-handige-tool
maak-je-poster-eenvoudig-met-deze-handige-tool

Maak je poster eenvoudig met deze handige tool

Wil jij een poster maken? Bijvoorbeeld voor reclame in een toilet, een etalage, een winkel of school. Of misschien zelfs voor een bushokje? Begin dan bij het begin. Namelijk het vaststellen van je doel en het bepalen van je doelgroep. Vervolgens kun je gaan kijken waar je je poster neer wilt hangen en wat voor formaat je nodig hebt.

Begin bij het begin!

1) Stel je doel vast

Stel jezelf allereerst de vraag: Wat is het doel van mijn poster? Wil je mensen naar je evenement trekken of simpelweg informeren? Het doel van je poster is belangrijk voor een heleboel keuzes die je moet gaan maken. Bijvoorbeeld welke boodschap er sowieso op moet komen te staan. Je hebt immers maar beperkte ruimte. En je boodschap moet in een oogopslag helder zijn.

2) Bepaal wie je doelgroep is

De volgende stap is het bepalen van je doelgroep. Wie wil jij bereiken met je poster? Hoe je poster er uit moet komen te zien is afhankelijk van welke doelgroep je wilt bereiken. Een ouderen doelgroep vindt bijvoorbeeld een rustig beeld prettiger. En de jongeren doelgroep houdt eerder van opvallende elementen.

3) Pinpointen van locatie(s)

Als je eenmaal je doel en doelgroep hebt vastgelegd, kun je gaan brainstormen over waar jouw doelgroep zich bevindt en dus waar je jouw poster wilt ophangen. Oftewel, waar maakt jouw poster de grootste impact? Denk ook na over het formaat. Een veelgebruikt formaat voor toiletreclame is een A4 poster. A3 formaat is prima om in een winkel op te hangen, A2 voor de winkelruit en A1 voor een stoepbord voor de winkel. Maar je kunt ook posters op maat – met speciale afmetingen – laten drukken. Zorg er in ieder geval voor dat de boodschap op je poster goed leesbaar is. Ook van een afstand. Of als mensen snel langslopen.

Maak ontwerpen een stuk eenvoudig met deze gratis ontwerp tool!

Poster gratis ontwerpen

Dit alles klinkt misschien ingewikkeld. Maar gelukkig kun je met deze handige tool binnen mum van tijd eenvoudig en snel je posters online ontwerpen. In de tool kun je gebruik maken van gratis templates. Op basis van branche, beroep of gelegenheid kies je een template. Vervolgens pas je gemakkelijk de copy, lettertype en kleuren aan naar jouw huisstijl en tone of voice. Grafische kennis is dus niet noodzakelijk!

Poster drukken regel je zo

Yes! Je poster is nu klaar om gedrukt te worden. Kies het juiste formaat, kleur en materiaal. Ga je je poster op een lantaarnpaal hangen? Ga dan voor weerbestendig materiaal. En staat bij jouw bedrijf duurzaamheid in een hoog vaandel? Laat ze dan op milieuvriendelijk papier drukken. Eventueel kun je nog voor extra’s kiezen. Bijvoorbeeld een luxe beschermlaag of een klimaatneutrale bedrukking.

Geef door in welke oplage je je poster wilt laten drukken. En houd in je planning rekening met een eventuele levertijd.

Prachtig drukwerk voor iedere branche

Meer lezen

Is je creativiteit ver te zoeken? En wil je je deze een boost te geven? Lees dan in ons blog hoe je dat aanpakt! Wil je meer lezen over entertainment nieuws? Blijf op de hoogte van het laatste entertainment nieuws voor mannen op online lifestyle nieuws platform voor mannen mensgoodlife.