creatiever-worden-zo-pak-je-het-aan
creatiever-worden-zo-pak-je-het-aan

Creatiever worden? Zo pak je het aan!

Creativiteit brengt veel voordelen met zich mee. Het verhoogt onder andere de productiviteit en stimuleert oplossingsgericht denken. Daarnaast is creativiteit goed voor je gezondheid, omdat:

  • het helpt stress en angst te verminderen;
  • het je meer zelfvertrouwen geeft;
  • het je stemming verbetert.

Creativiteit gaat ons daarnaast helpen om de uitdagingen van de snel veranderende maatschappij aan te gaan. Zo moet er bijvoorbeeld een creatieve oplossing bedacht worden voor klimaatverandering en het gebrek aan geschikte woningen. Het belang van creativiteit is dus groot en brengt voor jezelf én de maatschappij voordelen met zich mee. Lijkt het je daarom ook tof om je eigen creativiteit een boost te geven? Lees dan hieronder hoe je dat aanpakt!

Spelletjes spelen en bouwen met blokjes

Behalve dat spelletjes spelen leuk tijdverdrijf is, is het goed voor je creativiteit. Er bestaan allerlei bordspellen die je creativiteit bevorderen. Wist je daarnaast dat bouwen met blokjes ook je creativiteit stimuleert? Er zijn zelfs een aantal grote bedrijven die het bouwen met blokjes inzetten om nieuwe inspiratie op te doen. En zeg nu zelf, dat is toch véél leuker dan een saaie vergadering bijwonen? Dus, zet eens een keer niet de tv aan en daag je medebewoner(s) uit om een bordspel met je te spelen of pak er blokjes bij! Online staan trouwens heel veel inspirerende voorbeelden van dingen die je met blokjes kunt bouwen.

Nieuwe dingen creëren

Een telefoonhoes ontwerpen, tekenen, schilderen; het zijn allemaal manieren om creatief aan de slag te gaan. Het is een laagdrempelige manier van creativiteit, omdat je alleen maar hoeft te zorgen voor wat materialen en vrije tijd. Alleen een paar potloden en papier zijn in principe al genoeg om te beginnen. Houd tijdens het creëren van iets nieuws in gedachten dat het vooral gaat om het creatieve proces en niet om het eindresultaat. Je loopt daardoor minder snel het risico dat je perfectionisme ervoor zorgt dat je creativiteit in de knel komt. Naast tekenen en schilderen, kun je trouwens ook creatief met karton en lijm aan de slag gaan. Maak bijvoorbeeld iets tofs van dat lege melkpak.

Muziek maken of luisteren

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat muziek een heel positief effect heeft op ons brein. Het is zelfs de belangrijkste bron van creativiteit! Pak dus die oude gitaar of blokfluit weer eens van zolder of stel een nieuwe playlist met je mooiste nummers samen. Lijkt pianoles je trouwens ook niet heel gaaf om te volgen?

Een maaltijd koken met vol creativiteit

Je zou het misschien niet verwachten, maar koken is óók een hele goede manier om creatief bezig te zijn. Het combineren van ingrediënten en je eigen draai geven aan bestaande recepten zijn vormen van creativiteit. En wat dacht je van creatief en oplossingsgericht denken als je gerecht vreselijk mislukt is? En nee, daarmee bedoelen we niet een patatje halen.

Verlaag je stress en verminder je angst door lekker creatief bezig te zijn en enjoy goodlife!

Je hebt nu verschillende ideeën opgedaan om je eigen creativiteit te stimuleren. Welk idee past het beste bij jou? Hoe wakker jij het creatieve vuurtje in jezelf aan?

Ontdek meer leuke bordspellen op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.