Oktoberfest vieren met een klein budget? Vier praktische tips

Wil jij tijdens Oktoberfest wel hard feesten met je maten in München, maar niet al je zuurverdiende centen er doorheen jagen? Kijk dan eens naar deze vier handige tips om het feest te vieren met een klein budget. Want ook met minder geld kan je er nog steeds optimaal van genieten.

Tip 1: Wacht niet te lang met het kopen van je outfit

Tijdens Oktoberfest is het natuurlijk traditie om een lederhosen te dragen. Haal hem wel zo snel mogelijk in huis, want hoe langer je wacht hoe duurder hij wordt. Als je kort van tevoren je outfit nog moet scoren ben je er zomaar ineens honderden euro’s aan kwijt. Begin daarom al ruim van tevoren met zoeken. Zo heb je ook nog genoeg keus, want je wilt er natuurlijk wel goed uitzien tijdens het feest der feesten.

Tip 2: Boek je accommodatie zo vroeg mogelijk

Begin zo snel mogelijk met het zoeken naar een accommodatie. De prijzen gaan daarna namelijk flink omhoog. Het is het goedkoopst om te overnachten op de camping dichtbij het terrein.

Slaap je liever in een hotel of AirBnB? Kijk dan goed naar de ligging. Hoe dichterbij het festivalterrein ze liggen, hoe duurder ze over het algemeen zijn. Kies ook weer geen hotel dat té ver weg ligt. Er is namelijk niet de hele nacht openbaar vervoer en een taxi nemen is relatief duur.

Tip 3: Eet niet bij dure kraampjes op het festivalterrein

Oktoberfest is meer dan alleen bier drinken. Er zijn namelijk ook veel kraampjes met typische Duitse specialiteiten zoals worst en pretzels. Super lekker natuurlijk, maar ook erg duur. Kijk daarom of je een hotel of accommodatie kan boeken met een kamer inclusief ontbijt en lunch. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf boodschappen te doen en eten mee te nemen naar het festivalterrein.

Tip 4: Vergelijk de prijzen bij de biertenten

Er zijn in totaal veertien biertenten. Het is natuurlijk leuk om er zoveel mogelijk te bezoeken en veel verschillende soorten bier te proeven. Dit ga je echter snel merken in de portemonnee. Doe daarom van tevoren wat research naar de prijzen van het en drinken in de biertenten. Zo weet je wat bij jouw budget past.

Extra tip: bezoek de feesttenten op doordeweekse dagen tussen tien en drie. Je krijgt dan namelijk 30% korting op je drankje. Dat scheelt je een slok op een borrel. Met deze handige tips vier jij Oktoberfest voor een schappelijke prijs. Scoor dus snel je oktoberfest outfit en maak er een onvergetelijk feest van!

Ontdek meer leuke feesten op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.