zalig kerst vieren
pixabay

Zalig kerst vieren

Het is weer zo ver, kerstmis staat voor de deur maar hoe ga jij dit jaar zalig kerst vieren? We delen graag een paar leuke tips. Want zalig kerst vieren doe je samen met mensgoodlife.

Zalig kerst vieren

Jawel het is zo ver. Sommige mensen kijken er een heel jaar naar uit, de ander is blij als de kerst weer snel voorbij is. Maar waar gaat het nou eigenlijk om vandaag de dag? Natuurlijk herdenken we de geboorte van Jezus Christus, maar wat betekent kerst nu eigenlijk voor jou? Veel vragen, jij wilt antwoorden, hier komen ze.

Waar kerst om draait

Met kerst staan we even stil bij wat er het afgelopen jaar allemaal gebeurd is. Zo heb je vast een aantal mijlpunten behaald zoals het vinden van je liefde, het kopen van een huis of het vinden van een nieuwe baan of sluiten van een mooie nieuwe vriendschap. Maar we staan ook even stil bij de minder leuke dingen die ons zijn overkomen. Het overlijden van een dierbare, of een zieke vriend die vecht om zijn leven. Sta dan ook even goed stil bij alle dingen die je hebt meegemaakt en besef goed waar het leven nu eigenlijk allemaal om draait.

Uit je dankbaarheid

Nu we stilgestaan hebben bij alle mooie en minder leuke dingen in het afgelopen jaar is het tijd om onze dankbaarheid aan anderen te tonen. Dit door een kleinigheidje te geven of voor de mannen die minder in deze commerciële gedachten geloven, met een klein gedicht. Punt is dat je je uitspreekt over wat kerst voor jou betekent.

Top 5 zalig kerst vieren

We delen ze graag, onze top 5 zalig kerst vieren tips:

#1 Schrijf een kort gedicht

Een klein stukje tekst op papier doet wonderen. Vaak is een mooi gedicht 1.000 x meer waard dan een klein cadeau. Een gedicht maken is niet zo moeilijk, zeker niet met een rijmwoordenboek op het internet.

#2 Eet en drink samen

Ga met deze kerst met je vrienden of familieleden zitten en geniet van het eten. Wees elkaar dankbaar voor dit moment en proost op meer van dit soort momenten.

#3 Speel een spelletje

Het klinkt wat oubollig maar echte mannen genieten van de gezelligheid om hun heen. Een lekker potje 30 seconds, Saboteur of Monopoly. Zet keer op keer een feest op tafel.

#4 Kijk feelgood kerstfilms

Heerlijk om na een avond lekker eten en spelletjes spelen je avond af te sluiten met een zoetsappige kerstfilm. Lekker cliche maar o zo leuk. Zet die popcorn klaar en schenk de Whiskey maar in.

#5 Blijf lekker logeren

Een avond vroeg sluiten? Zonde, neem je slaapzak mee en blijf logeren. De fles rosé mag op, je hoeft toch niet terug te rijden. Lekker in de pyjama op de bank sluit jij een prachtige kerst af.

Kortom, hoe jij jouw kerst ook viert. Sta even stil en geniet samen van een onvergetelijk jaar. Goed nieuws, volgend jaar doe je het allemaal weer opnieuw. Leuk om naar uit te kijken.

Merry Christmas met deze 5 tips voor een zalige kerst, enjoy goodlife!

Ontdek meer feestnieuws op lifestyle blog mensgoodlife.