oldenheim
Videoland RTL

De 12 van Oldenheim

Mysterieuze verdwijningen en wantrouwen onder de inwoners van een oer-Hollandse dorp in De 12 van Oldenheim. Laat je meeslepen door het leven van intrigerende en veelzijdige karakters die gedreven worden door onzekerheid en raadselachtige gebeurtenissen.

Het verhaal van De 12 van Oldenheim

Scenarioschrijver Lex Passchier en Martin van Steijn sluiten, op geheel eigen wijze, met dit claustrofobische thrillerdrama aan op series als Under the Dome en Stranger Things. De inwoners van het dorp Oldenheim worden meegesleept in een reeks beangstigende gebeurtenissen met ver strekkende gevolgen. Onzekerheid en wantrouwen zijn het recept voor uitbarstingen van heftige emoties.

Als kijker waan jij je in het leven van een makelaar met een dubbelleven, een psychotische maar wel ambitieuze bankier, een louche apotheker en een overspannen docent. Je krijgt inzicht in het leven van steeds meer personages. Langzaam maar zeker worden de links tussen personages helder. Op onverwachte momenten blijken ze veel gedeelde belangen te hebben. De puzzel wordt stukje bij beetje aangevuld terwijl je getuige bent van hun verlangens en angsten. Geheimen, misdaad, verdriet, intieme momenten en geluk passeren de revue.

Wanneer op een nacht een zestienjarige tiener verdwijnt, en kort daarna een tweede inwoner van het dorp, zijn de gemoederen hooggespannen. Wat is er met hun dorpsgenoten gebeurd? Waar zijn ze? Wie zit hier achter? De sporen kennen een dood einde, en dit was nog maar het begin..

Casting

Het krachtige verhaal wordt versterkt door een brede en diverse cast, bestaande uit onder andere Noortje Herlaar, bekend van Moeder, ik wil bij de Revue. Nasrdin Dchar, de acteur uit filmhit Tirza. Fedja van Huêt uit de bioscoopkraker Soof 1 en Soof 2. Guy Clemens uit onder andere De Troon. Michiel Nooter, de acteur uit de romantische comedy Alles is Liefde. En ook Gaite Jansen, bekend uit Knielen op een bed violen.

Release bij Videoland

De 12 van Oldenheim is vanaf woensdag 24 mei volledig en exclusief te zien bij Videoland. Dit bloedstollende meesterwerk, geproduceerd door Endemol Shine Nederland, laat je op het puntje van je stoel zitten. Probeer er niet af te vallen. Plan die Videoland-marathon vast in je agenda, het eerste seizoen bestaat uit 12 afleveringen!

Videoland + mensgoodlife

In samenwerking met Videoland brengen wij de komende maanden verslag uit van verschillende films en series uit diverse genres die absoluut de aandacht verdienen. Meer weten over Videoland? Check dan snel het uitgebreide aanbod aan avondvullende films en series. Watch and enjoy Goodlife!

Benieuwd naar meer leuke artikelen over series en films? Lees dan onze reviews!

De officiële trailer van De 12 van Oldenheim