de-eerste-netflix-original-film-blog
de-eerste-netflix-original-film-blog

De eerste Netflix Original Film

Crouching Tiger, Hidden Dragon – The Green Legend is het vervolg in de saga die is gestart met de epische vechtfilm van Ang Lee. Het is tevens de eerste Netflix Original Film, dit houdt in dat de release van deze film op Netflix zal overeenkomen met de release date in wereldwijde IMAX-bioscopen op 28 augustus 2015. Dit vervolg op de martial arts klassieker, genaamd Crouching Tiger, Hidden Dragon, heeft lang op zich laten wachten. In 2000 hebben zowel critici als het publiek het eerste deel van deze saga zeer positief ontvangen.

“De bioscoopbeleving verandert snel en ingrijpend. Netflix loopt beslist voorop in deze beweging.” – Harvey Weinstein, covoorzitter The Weinstein Company

De (r)evolutie van Netflix

Streamingdienst Netflix is wereldwijd het toonaangevende netwerk voor internettelevisie, en is nu ruim een jaar in Nederland verkrijgbaar. Netflix is goedkoop, het omvat een enorme database aan films en het allerbelangrijkste is dat het verkrijgbaar is op elk met het internet verbonden scherm. Netflix loopt daarmee bij uitstek voorop in de (r)evolutie omtrent film en televisie in de 21e eeuw. Steeds vaker worden films bekeken via laptops, tablets of andere met het internet verbonden apparaten. Een groot voordeel hierbij is dat de films en televisie shows op Netflix compleet vrij zijn van storende reclames. De machine van Netflix staat niet stil. Volgend jaar wil deze film en televisie gigant een stapje verder gaan door voor het eerst een film tegelijkertijd online in première te laten gaan met de bioscooppremière. Op deze manier kunnen consumenten helemaal zelf bepalen hoe, wanneer en waar ze een film willen bekijken. Deze aanpak staat in sterk contrast met de traditionele releases van films, die uiteraard altijd eerst in bioscopen te zien waren.

Film: Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend

Het eerste deel van deze saga, Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000) is bekroond met maar liefst 4 Oscars. Dit was destijds een ongekende primeur en hiermee werd de Martial Arts filmindustrie naar een nieuwe level getild. De film combineert zorgvuldig geschoten scenès van ongekende schoonheid met intense actie. Het moge duidelijk zijn dat de lat hoog ligt voor het vervolg, The Green Legend. De film wordt momenteel gedraaid in Nieuw-Zeeland en de ervaren cast is veelbelovend. Liefhebbers van de vechtkunst en liefhebbers van film in het algemeen kunnnen alvast met spanning uitkijken naar de première.

IJzersterke film

The Green Legend bevat thema’s uit de oorspronkelijke film, maar vertelt ook een eigen verhaal over verloren en prille liefdes, een legendarische zwaard en de laatste kans op verlossing. Dit alles wordt omringd door adembenemende actie in een epische strijd tussen goed en kwaad, waarmee het lot van de Martial World wordt beslist. De nieuwe film is gebaseerd op het roman Iron Knight, Silver Vase van Wang Dulu (boek 5 in de Crane-Iron Pentalogy) en is geschreven door John Fusco (Marco Polo).

michelle-yeoh-the-green-legend
Michelle Yeoh – Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend
(2015)

D

e

Netflix Original Film

Deze film, die de eer heeft om de geschiedenis in te gaan als de eerste Netflix Original Film, is geregisseerd door de bekende vechtkunstchoreograaf Yuen Wo-Ping (The Matrix, Kill Bill). In de film spelen o.a. Michelle Yeoh (Crouching Tiger, Hidden Dragon en James Bond: Tomorrow Never Dies) en Donnie Yen (Ip Man 1 en 2). Dit is niet hun eerste samenwerking, in 1994 kwamen ze elkaar al tegen in de film Wing Chun. Deze film werd overigens ook geregisseerd door Yuen Wo-Ping. De film is geproduceerd door Harvey Weinstein (Oscar-winnaar – The King’s Speech, The Artist) en Peter Berg (Emmy-winnaar – Friday Night Lights; Lone Survivor, Hancock).

Trailer Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)

Draai alvast warm voor The Green Legend, met de trailer van het eerste deel uit de reeks: Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000).