the-terminal-mensgoodlife
The Terminal

The Terminal is een heerlijke feelgoodfilm tijdens de Kerstdagen

Wij zijn dol op een heerlijke feelgoodfilm tijdens de Kerstdagen. De keuze voor The Terminal is misschien wat onverwachts. Maar, wij gaan je overtuigen waarom je deze film moet kijken terwijl de kerstboom in de hoek van de kamer staat te shinen.

The Terminal

The Terminal is gewoonweg een heerlijke film. Deze goed uitgebalanceerde drama en rom-com film is geregisseerd door Steven Spielberg. Zijn sterrencast bestaat uit onder andere Tom Hanks, Zoë Saldana, Stanley Tucci en Catherine Zeta-Jones. De film schreeuwt Spielberg met de kenmerkende low-angle shots. Het is tevens de derde samenwerking tussen Hanks en Spielberg. Dit gouden duo werkte eerder samen aan niet de minste producties, namelijk Band of Brothers, Saving Private Ryan en Catch Me If You Can.

Verhaallijn

Wat voor film is The Terminal? Je proeft regelmatig een vleugje satire, een filosofisch tintje, maar niets is te overheersend. De kern is duidelijk: terug naar huis! Wanneer de hoofdpersoon, Viktor Navorski, landt op het vliegveld van New York, heeft hij niet de juiste papieren bij zich. Het wordt helemaal lastig als blijkt dat zijn thuisland (Krakovia) tijdens zijn vlucht in oorlog is geraakt met Amerika. Hij mag Amerika niet in en hij mag niet terug naar huis. De enige plaats waar hij wel mag verblijven is het vliegveld. Dus, wat nu?

Al snel leef je mee met deze gemanierde en soms wat onhandige vreemdeling. Navorski spreekt zeer beperkt Engels met een Russisch accent. Hij is daarentegen zeker niet dom en juist heel vindingrijk. Hij heeft een persoonlijke missie en een hoge mate van vastberadenheid om deze te zien slagen. Wat deze missie is gaan wij je natuurlijk niet verklappen, daarvoor ga je de film zelf kijken. Dat je het niet ziet aankomen vertellen wij alvast wel.

Na enkele maanden te vertoeven in de terminal heeft Viktor veel vriendschappen gesloten en is hij smoorverliefd geworden op een stewardess. Niemand die hem dat kwalijk neemt, de stewardess in kwestie is immers niemand minder dan de beeldschone Catherine Zeta-Jones. Het hoofd van de terminal ergert zich groen en geel aan Viktor, maar krijgt hem met geen mogelijkheid weg. Viktor komt rond van kleine klusjes en wat zwart werk hier en daar. Een creatieveling die op humoristische wijze zijn tijd weet door te brengen op een luchthaven en dat maandenlang!

De filmset is vakwerk. Bij het zien van de film ga je er vanuit dat je kijkt naar een echte luchthaven, deze is echter volledig nagebouwd in een leegstaande loods. Heel indrukwekkend! Het heeft alle details van een echte luchthaven en wij wedden dat een fanatiek reiziger het verschil niet zou zien.

Heerlijke feelgoodfilm tijdens de kerstdagen

Het sympathieke karakter, de humoristische dialogen en de sappige romantische scenes maken het tot een perfecte feelgoodfilm. Het bevat alle elementen die je nodig hebt tijdens de Kerstdagen. Tom Hanks doet waar hij goed in is: het neerzetten van een solide en markant karakter. Een allround film waar je simpelweg geen nee tegen kunt zeggen.

Trailer The Terminal

Ontdek meer mannenfilms op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.