een-fotografische-wereldreis-met-snoecks-2020
Snoecks 2020

Een fotografische wereldreis met Snoecks 2020

Maak een fotografische wereldreis met Snoecks 2020. Een hoogwaardige verzameling van uiteenlopende foto’s en interviews die je kijk op de wereld verbreden. Want, zo kende jij het Carnaval in Duinkerken vast nog niet he?

Sinds 2012 zijn de jaaredities van het gerenommeerde Snoecks verkrijgbaar met twee verschillende covers. De inhoud is uiteraard hetzelfde en ook deze editie, Snoecks 2020, is verbluffend. Je ziet de wereld zonder te reizen. De moderne vastlegging van het Star War-universum, het ruige landschap van Vermont, een vastlegging van de kleurrijke nachten in India en nog veel meer. Met meer dan 30 verschillende reportages is Snoecks 2020 een verrassende ontdekkingstocht.

Snoecks 2020

De fotoreeks van Snoecks nadert met deze 96e release op het gemak het 100-jarig jubileum. Sinds 1923 verwarmt dit lifestyle product de harten van menig fotograaf en kunstenaar. De Snoeckseditie van 2020 is verkrijgbaar met in twee verschillende kaften (klassiek en gelimiteerd) en richt zich hiermee op uiteenlopende doelgroepen onder de verzamelaars. De klassieke kaft is een futuristische onderwaterfoto van Harry Fayt. De gelimiteerde (exclusief/arty) kaft toont een genderactiviste door Martine Gutierrez. De inhoud is hetzelfde en is voor iedere lezer een uitgebreide verzameling van inspiratie, een ontdekkingsreis.

De fotoreportages zijn kleurrijk en inspirerend maar ook droevig en confronterend. Het is een ‘eerlijke’ kijk op de wereld zoals deze is, waarbij het point-of-view per reportage verschilt. Door de uitgebreide tekstuele toelichtingen leer jij meer over de beweegredenen van de fotograaf en de foto’s zelf. In het boek passeren onder andere de revue: Carla van de Puttelaar, Alec Soth, Justine Tjallinks, Stéphane Lavoué, Erik Madigan Heck, Nelli Palomäki, Martine Gutierrez, Arko Datto en Dougie Wallace. Een bijzonder plekje is er voor hedendaagse kunstenaars zoals: Nathalie Djurberg & Hans Berg, Gil Batle en Hassan Hajjaj.

Star Wars en Siberië

Om je een beeld te geven van de inspirerende en verrassende fotoreeksen die opgenomen zijn in Snoecks 2020 besteden wij in dit blog extra aandacht aan de publicaties van ”Star Wars: Verontrustende groeten uit de Dark Corporation” (Cédric Delsaux) en ”Alleen in Siberië” (Elena Anasova).

Credits: Cédric Delsaux

Dark Corporation

Cédric Delsaux heeft een grote voorliefde voor alles wat te maken heeft met de galactische thematiek van Star Wars. Deze Parijse fotograaf staat in Snoecks 2020 met een uitgebreide reportage. Al van jongs af aan is hij gefascineerd door alles wat te maken heeft met belichting, compositie en standpunt. Een fotograaf in hart en nieren! In het verloop van zijn carrière begon hij vanaf 2002 steeds vaker sciencefiction te betrekken in zijn werk. In dit jaar kwam ”The Attack of the Clones” uit. Hij begon aan een meesterlijke reeks genaamd ”Dark Lens” waarin zelfs George Lucas, de grote man achter Star Wars, een voorwoord schreef. Het werd een bestseller, die ingaat op een samenleving (Franse banlieues) die is overgenomen door een buitenaardse beschaving. Het is een blik op de toekomst met inspiratie uit het verleden in de vorm van de Star Wars creaties zoals wij ze kennen.

The head of a reindeer hangs in the yard. It was lifted on height that dogs haven’t gnawed. Later, when there will be time for processing, horns will be used for decoration of an interior. Katangsky District, Irkutsky region. Russia, 2015 – Credits: Elena Anasova

Alleen in Siberië

Een hele andere kijk op de wereld en benadering van het leven zie je in de fotoreeks van fotografe Elena Anasova. Haar ”Alleen in Siberië” legt een Siberisch dorp vast waar mythen, legenden en tradities nog steeds voortleven. Het zijn barre levenscondities waar -45 graden niet ongewoon is. Ze heeft hier haar roots: Anansova’s voorouders leefden hier in de achttiende eeuw, in dit desolate hart van Siberië. De foto’s zijn verbazingwekkend. Ja, het is deels wat je verwacht: een oude man met een ruwe huid bedekt in de sneeuw, sobere huisinrichting, warme kleden en een de kop van een eland met groot gewei. Toch is haar vastlegging bijzonder. De foto’s zijn scherp, realistisch, je voelt het haast. De foto van twee spierwitte Siberische Husky’s doen denken aan de machtige Dire Wolf’s uit Game of Thrones.

Ervaar het zelf

Wil jij zelf die Snoecks 2020 editie op je gemak doorbladeren? Wij geven een aantal exemplaren weg zodat ook jij kunt genieten van de prachtige fotoreeksen. Wat je moet doen lees je hier.

Lees meer over Snoecks en fotografie op lifestyle platform mensgoodlife.

Credits: Santiago Borja