ga-goed-voorbereid-op-vakantie
Garmin

Ga goed voorbereid op vakantie

Het begint weer lekker weer te worden en dat betekent: tijd voor vakantie! Heb jij al plannen voor deze zomer? Of zit jij met je hoofd nog bij de wintersportvakantie? Een vakantie voorbereiden doet iedereen natuurlijk op zijn eigen manier, maar hoe zorg je nu voor de goede voorbereiding? De mensgoodlife redactie vertelt je er alles over, lees dus snel verder.

[divider]Ga goed voorbereid op vakantie[/divider]

Zo boek je die vakantie

Het leukste deel is natuurlijk de reis zelf, maar vergeet niet dat voorpret net zo spannend kan zijn. Duik met je neus de boeken in en vergeet natuurlijk het internet niet. Er zijn talloze sites waarop je gemakkelijk je vliegtickets en hotels kan vergelijken. Zo boek je binnen no time de ultieme vakantie! Zorg wel dat je tussen het zoeken door je cookies verwijdert, dit kan namelijk erg voordelig zijn voor de prijzen van je vakantie!

Vaccinaties

Niemand wil natuurlijk ziek worden en helemaal niet als je op reis bent. Helaas is in sommige landen het risico op ziekte of infecties toch wat hoger dan in ons vertrouwde Nederland en is het dus verstandig je prikken en/of pillen te nemen. Check voor je op vakantie gaat of het aan te raden is om vaccinaties te halen en kijk of dit vergoed wordt door je zorgverzekering. Zorg wel dat je dit ruim voor je reis onderzocht hebt. Soms moeten er namelijk maanden voor een vakantie al medicijnen worden genomen.

Koop een reisgids

Een echte aanrader is de ouderwetse reisgids. Handig voor op vakantie zelf, maar ook leuk om vooraf of in het vliegtuig alvast door te spitten. Dat is pas echt entertainment. Ze bevatten vaak veel informatie over normen en waarden in bepaalde landen en wijzen je op de beste plekjes.

Lees blogs!

Voor de beste tips kun je vaak toch het beste op blogs kijken. Hier vind je namelijk persoonlijke tips, waar je echt wat aan hebt. De populaire bezienswaardigheden toch even vanuit een andere invalshoek bekijken? Of ga jij liever op de onbekende mooie plekjes van de reis af. Struin eens wat reis-blogs af en sla de nuttige artikelen op in je telefoon. Zo heb je ze altijd bij de hand!

Inpakken

Als het gaat om inpakken voor je vakantie geldt “Less is more“. Sleep niet heel je inboedel mee, maar pak alleen de dingen in die je echt nodig hebt. Dit scheelt heel veel gesjouw. Maak thuis alvast een lijstje en vink af als iets de koffer in gaat. Zo hoef je niet heel de koffer op z’n kop te zetten om te checken of jij je tandenborstel al ingepakt had.

Tip: Rol je kleding op als je de koffer gaat inpakken. Dit zorgt voor minder kreukels en neemt minder ruimte in beslag.

Vastleggen

Eenmaal op vakantie is het natuurlijk volop genieten en wil je dit moment zo lang mogelijk vasthouden. Foto’s en video’s maken is daarom essentieel! Wil je echt mooie foto’s en video’s maken? Dan kan het handig zijn om thuis alvast te oefenen. Kijk alvast naar de hoeken die je mooi vindt en hoe je de camera af wil stellen.

Het aanschaffen van een actioncamera is ook een echte aanrader. Hiermee leg je snel en gemakkelijk al je momenten vast. In de hete zon, onder water of in de sneeuw? Niets is te gek! Zoekende naar hulpstukken voor het maken van unieke foto’s en video’s met je actioncam? Check dan eens wat Garmin accessoires. Deze helpen jou wanneer jij ze nodig hebt. Fijne vakantie, enjoy goodlife!

[divider]Footage: Garmin Actioncam[/divider]

Ontdek meer reisnieuws voor mannen op lifestyle platform mensgoodlife.