Dé beste tips om je huis te verkoelen tijdens warme dagen

Op een warme zomerdag is er niets zo lekker als een lekker koel huis! Maar hoe zorg je ervoor dat je huis koel wordt en blijft? Lees hier de handige tips en houd je hoofd en huis koel.

#1 Gooi die ramen open!

Het is misschien een open deur, maar gooi die ramen eens lekker open. Laat in de ochtend alles even luchten en houdt daarna alles zo veel mogelijk dicht. Wanneer je je gordijnen, rolluiken en luxaflex dicht houdt blijft de warmte grotendeels buiten en zal het een stuk aangenamer zijn in huis.

#2 Upgrade je huis met een airco

Nog steeds heet binnen? Met een kleine upgrade boots je met je ventilator een koele zeebries na. Vul een kom of fles met ijs en zet deze voor een grote ventilator zodat de lucht langs deze bak met ijswater stroomt. Natuurlijk kan je ook voor een mobiele airco gaan. Hiermee verlaag je naast de temperatuur ook de luchtvochtigheid, waardoor je een aangenaam leefklimaat creëert voor het hele gezin.

#3 Verschoon je Beddengoed

Laat die warme fleece dekens deze warme dagen maar in de kast. In de zomer ga je voor katoen. Deze stof ademt gemakkelijker en blijft langer koel. Ook Boekweit-kussens zijn een echte aanrader. Hier blijft meer lucht in hangen waardoor je lichaamswarmte niet vastgehouden blijft.

#4 Go green in je huis

Plantjes zijn niet alleen leuk als decoratie, maar zorgen ook voor verkoeling. Heb je bijvoorbeeld een plat dak, dan kunnen planten zorgen voor extra isolatie.

Kortom… Go Green 😉

Houd je hoofd koel waneer het binnen heet is, enjoy goodlife!

Ontdek meer innovatieve gadgets op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife. Het favoriete mannenblog van Nederland.