lichtcomfort-in-de-slaapkamer
lichtcomfort-in-de-slaapkamer

Lichtcomfort in de slaapkamer

Je slaapkamer is simpelweg niet een donkere ruimte om in te slapen en behoefte heeft aan een beetje licht. Het is ook geen tempel die ervoor zorgt dat je moe wordt. We gebruiken onze slaapkamer namelijk ook als relaxruimte. Zo kijken veel mensen televisie in bed of pakken ze vaak nog even de ereader erbij. Kortom, een ruimte voor rust en entertainment.

Licht in de slaapkamer

Afhankelijk van de ruimte zal worden gekozen voor basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting. Kies in ieder geval voor led verlichting. Led verlichting is in veel kleurtemperaturen en licht sterktes verkrijgbaar. Met de juiste dimmer voor led verlichting is het licht af te stemmen.

Het begint met de basis

Deze verlichting is meestal één centraal lichtpunt bijvoorbeeld een plafonnière die de kamer goed verlicht. Het is prettig om dimbare basisverlichting te hebben om toch een gezellige sfeer te creëren in de avond. Zorg ervoor dat je de basisverlichting makkelijk kan aan- of uitschakelen vanuit je bed en bij de deur.

Het moet ook een functie hebben

Functionele verlichting is bedoeld om een bezigheid te kunnen doen. Om te kunnen lezen is een goede lamp naast je bed nodig. Het beste is direct licht. Je kan kiezen voor een nachtlamp of een wandlamp met een verstelbare arm aan de muur. Modellen met een touch-dimmer zijn ideaal. Je kunt de lamp aan- en uitzetten en dimmen door eenvoudig de lamp aan te raken. Verlichting bij de kledingkast is ook handig. Kies voor spots of een ledstrip voor in de kast.

Er gaat niets boven sfeer

Sfeerlicht creëer je door dimbare verlichting of een tafellamp of vloerlamp in de hoek van de kamer. Indirect licht zorgt voor een aangename sfeer in een ruimte, bijvoorbeeld een ledstrip achter de spiegelkoof of achter of onder het bed, in de kast of langs het plafond.

Slimme led verlichting is te bedienen met een afstandsbediening of met een app. Maar ook zonder handen door het systeem te koppelen aan bijvoorbeeld Google Home. Slimme lampen zorgen voor een individuele en veelzijdige lichtervaring. Voor aanmerkelijk meer comfort en genot in het dagelijks leven.

Verlicht de duisternis met sfeervolle verlichting… Enjoy goodlife!

Ontdek meer slaapkamer nieuws voor mannen op lifestyle platform mensgoodlife.