DIY-projecten: zo maak jij je huis uniek met een mancave
DIY-projecten: zo maak jij je huis uniek met een mancave

DIY-projecten: zo maak jij je huis uniek met een mancave

Het is de droom van iedere man, een mancave. Oftewel, een eigen ruimte in huis waar je je hobby of favoriete bezigheid kunt beoefenen. Bijvoorbeeld biljarten, tv kijken, klussen of darten. Heb jij een ruimte beschikbaar, en zoek je naar manieren om deze in te richten? Met de volgende DIY-projecten creëer jij de ultieme mancave.

Bouw je eigen mancave bar

Ben je van plan om vrienden uit te nodigen in je mancave? Dan is een (mini)bar onmisbaar. Bepaal allereerst de grootte en vorm van je bar door de ruimte op te meten. Maak vervolgens een schets of bouwplan. Koop de benodigde materialen en eventueel apparatuur bij de bouwmarkt, bijvoorbeeld houten planken, een schroefmachine en schroeven en spijkers. Vergeet niet om je bar goed af te werken, door het oppervlak te schuren en eventueel te verven met waterbestendige verf.

Let me, entertain me!

Je mancave kun je helemaal naar wens inrichten. Bijvoorbeeld met een platenspeler, spelcomputer, grote smart-tv of bokszak. Het allerbelangrijkste is dat jij hier heerlijk kunt ontspannen.

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Zorg er daarom voor dat je over genoeg opbergruimte beschikt in je mancave. Maak bijvoorbeeld een eigen opbergrek om spellen of drank in op te bergen.

Er zijn twee belangrijke aspecten die de sfeer in je mancave bepalen: licht en geluid.

Verlichting in je mancave

Wil je je mancave gebruiken om te sleutelen aan je motor? Dan is functionele verlichting cruciaal om alles goed te kunnen zien. Maar wil je de hele avond gamen met vrienden? Dan is een donkere kamer weer handig. Met dimlampen geniet jij van the best of both worlds!

Soundsystem

Wat je ook doet, het geluid dat uit je speakers komt moet zo goed mogelijk zijn. Hang speakers op de plekken waar jij veel tijd zal gaan besteden. Bijvoorbeeld de speakers van Bose of Sonos. Zo ga jij voor de ultieme beleving als je een film kijkt of muziek luistert.

Wil je meer lezen over entertainment en mancaves? Lees dan snel verder op online lifestyle platform mensgoodlife.