mencave
mencave

Jouw perfecte mancave

Mannen onder elkaar. Een fenomeen dat nooit mag en zal verdwijnen. Wat is er heerlijker dan als mannen zijnde even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en even helemaal jezelf te zijn. Dit doe je natuurlijk het liefste in een omgeving waar dit ook mogelijk is; de mancave natuurlijk. Een ruimte waar je even lekker de boel de boel kunt laten en onverstoord je gang kunt gaan. Dit kan natuurlijk ook gewoon alleen, als je graag op je zelf bent of wanneer je beste vrienden verhinderd zijn.

De start van het project

Bedenk voordat je begint met klussen wel de strekking van de mancave. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar het moet natuurlijk wel realiseerbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan praktische zaken zoals indeling/grootte van de ruimte en de hoeveel elektriciteitspunten en aansluitingen. Maak dus eerst een bouwtekening met afmetingen en controleer of alles haalbaar is wat je voor ogen hebt voordat je start met het project. Maak daarna een begroting van de kosten van hetgeen je voor ogen hebt. Hoeveel en welke bouwmaterialen heb je nodig, wat voor meubilair en elektronica wil je plaatsen en wat voor accessoires heb je nodig om het compleet te maken? Als je je begroting passend hebt, kan het klussen beginnen.

mencave-pooltafel

Ideeën voor een mancave

Een mancave maak je geheel persoonlijk. Niets is te gek want is het jouw persoonlijke plek waar je lekker jezelf kunt zijn. Dit kan een zolderkamer, slaapkamer of schuur/aanbouwing zijn. Welke ruimte je ook gebruikt, het moet jou typeren. Wat een mancave vaak typeert is de drankvoorziening. Veel mannen hebben een zelfgemaakte bar in hun ruimte. Een bar zelf maken is een extra teken van mannelijkheid. Zelf een paar weken klussen, passen en meten en je bar is een feit. Gebruik hier wel goed gereedschap voor zoals een Makita boormachine en afkortzaag! Proosten met je vrienden is toch wat stoerder aan je zelfgemaakte bar toch?! Wat betreft de indeling zijn er veelvoorkomende kenmerken die je vaak terugziet in een mancave zoals;

Spelcomputers
Luxe fauteuil/bank
Pooltafel
Tafelvoetbal
Grote televisie
Goede geluidsinstallatie
Vrouwenkalender
Dartbord
Flipperkast

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel net zo enthousiast over de man cave als wij. Want zeg nou eerlijk; wij mannen onder elkaar verdienen toch wel onze privacy op zijn tijd. Heel veel succes met klussen en verbouwen gewenst heren!

Lees meer over lifestyle voor mannen op lifestyle platform mensgoodlife!