verdwaald-in-de-wereld-van-sd-kaarten
Luis Quintero

Verdwaald in de wereld van SD kaarten

Een nieuwe geheugenkaart nodig? SD kaarten voor je telefoon of voor een van je andere devices… Ze kunnen erg handig zijn en ze zijn te vinden in allerlei soorten en maten. Wat betreft de beroemde SD kaart zie je zo vaak door de bomen het bos niet meer. Welke SD geheugenkaart heb je nodig, waarvoor en waarom? Wij geven jou de tips voor het kiezen van je ideale SD kaart voor je telefoon.

[divider]Verdwaald in de wereld van SD kaarten[/divider]

Een SD kaart is een Secure Digital card. Dit is een kaart die met flashgeheugen is opgebouwd, die supersnel kan werken en heel weinig stroom nodig heeft. Ideaal dus! Zeker wanneer je interne geheugen soms tekort schiet en je ineens geen foto’s meer kan maken, je telefoon weigert om video’s op te nemen of het installeren van een nieuw besturingssysteem onmogelijk is. Ergernissen die je kan oplossen met een SD-kaart die een grote capaciteit heeft.

Tips voor het kiezen van een SD kaart

Het lijkt misschien een simpel klusje, maar wanneer je voor de aanschaf van je geheugenkaart op pad gaat zijn er toch veel zaken waar je rekening mee moet houden.

Stap 1. Het eerste wat je moet doen is natuurlijk kijken of je smartphone wel ruimte heeft voor een micro SD kaart. Je zult zien dat heel veel Android-telefoons een geheugenkaart ondersteunen, maar controleer dit zeker. Apple doet aan dit spelletje helaas niet mee. Vaak vind je bij de simkaart ook een plekje voor een geheugenkaart.

Stap 2. Ben jij een van de gelukkige die de optie heeft om het geheugen van de telefoon uit te breiden met een kaart? Kijk dan eerst wat de maximale opslagcapaciteit is.

Stap 3. Hoeveel extra geheugen heb je nodig? Wat ben je van plan te doen? Als je veel foto’s en video’s in HD kwaliteit gaat schieten en opnemen of veel muziek gaat downloaden, dan kan wat extra geheugen nooit kwaad. Het zou toch ook zonde zijn als je al snel weer naar de winkel moet voor een grotere SD kaart. Gebruik je de kaart voornamelijk voor het downloaden van apps, dan heb je geen grote geheugenkaart nodig. Een applicatie neemt namelijk niet zo veel opslagruimte in beslag.

Stap 4. Denk aan de snelheid! Een geheugenkaart gaat niet alleen om het geheugen. Ook de snelheid speelt een grote rol. Wil jij graag dat je kwaliteit van de video’s en andere bestanden hoog blijft? Ga dan voor een hogere snelheidsklasse. Gaat het jou simpelweg om het schieten van wat extra foto’s? Dan voldoet een lage snelheidsklasse prima.

Sla je mooiste momenten goed op and enjoy goodlife!

Wil je meer medianieuws voor mannen lezen? Volg dan lifestyle platform mensgoodlife.