5-redenen-om-door-costa-rica-te-reizen
tenzingtravel

5 redenen om door Costa Rica te reizen

Costa Rica, een land in Midden-Amerika met prachtige natuur, indrukwekkende wildlife, activiteiten voor iedereen en overall een happy vibe. Misschien stond dit land al op je travel wishlist en misschien ook niet. Voor ons is er in ieder geval geen twijfel mogelijk of Costa Rica een plek verdient op deze lijst. Dit land schenkt niet alleen koffie die tot de beste van de wereld behoort, Costa Rica heeft nog zoveel meer te bieden.

[divider]5 redenen om door Costa Rica te reizen[/divider]

Costa Rica, het land dat Noord- en Zuid-Amerika met elkaar verbindt. KLM vliegt er rechtstreeks heen en wij zijn fan! Hier vind je 5 redenen waarom ‘rondreis Costa Rica’ dus een waardevolle toevoeging aan je bucketlist is.

#1 Pura Vida

In Costa Rica ontkom je niet aan een welgemeende glimlach op je gezicht. In dit ‘gelukkigste land ter wereld’ krijg je de juiste vibe meteen te pakken. De Happy Planet Index heeft deze benaming niet voor niks gegeven, de mensen zijn hier nu eenmaal hartstikke gelukkig.

Dit blijkt wel uit de uitdrukking ‘Pura Vida’ wat letterlijk vertaald ‘Puur Leven’ betekent. Deze woorden hoor je op straat, aan de telefoon, als begroeting en ga zo maar door. Met dit woord benadrukken de Costa Ricanen het woord ‘genieten’ en hier kunnen wij drukke Nederlanders nog wel het een en ander van leren. In Costa Rica verzeker je jezelf van een positieve en levendige sfeer.

#2 Landschappen en stranden waar je u tegen zegt

Je waant je in een prachtige ansichtkaart wanneer je het natuurschoon van Costa Rica op gaat zoeken. De actieve en bekende vulkaan Arenal, de rivier Rio Celeste met helderblauw water, diverse nevel- en regenwouden zoals het Monteverde nevelwoud, prachtige stranden als Playa Tortuguero en Playa Manuel Antonio en ga zo maar door. Met maarliefst 26% van het land aan beschermd gebied, ontkom je vrijwel niet aan alle mooie oorspronkelijke bossen, wouden, jungles en reservaten. Prachtige foto’s maken is dan ook nog nooit zo makkelijk geweest!

#3 Op safari

Of je nu in de auto zit of door de jungle loopt, een luiaard tussen de hoge bomen kun je wel verwachten. Naast de luiaard betreed je in het Manuel Antonio Park en het Tortuguero National Park het thuis van de zeeschildpadden. Krokodillen, verschillende soorten apen en vogels (inclusief de mooi gekleurde toekan) kun je ook zomaar tegenkomen op safari.

#4 Veelzijdig

Wildwateravonturen, ziplines, touwbruggen, duiken, surfen, tokkelen, raften, vissen en ook kuuroorden, hotsprings en rustige omgevingen zijn kenmerken van Costa Rica. Met wat voor redenen je dan ook wil gaan, het land heeft dus voor zowel de thrill seekers als de mensen die voor rust komen, genoeg opties.

#5 Duurzaam

Costa Rica wordt niet alleen gezien als het gelukkigste land ter wereld maar is ook nog eens koploper geworden in duurzaam toerisme met haar Certification for Sustainable Tourism. Ze houdt rekening met het milieu en ondersteunt de maatschappij. Elektriciteit wordt voornamelijk uit hernieuwbare bronnen geproduceerd, dieren worden beschermd, hotels hebben meestal een eco-label en zo zijn er nog meer duurzame kwaliteiten van dit land. Met je eco-footprint zit het dan ook wel goed wanneer je een bezoek aan Costa Rica brengt!

Waar wacht je nog op? Neem het gelukkige gevoel van de Costa Ricaanse bevolking over en laat je onderdompelen in de Pura Vida vibe! Enjoy goodlife!

Vind meer travelnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.