Australië

De spectaculaire onderwater avonturen in Australië en Nieuw-Zeeland

Denk je aan Australië en Nieuw-Zeeland, dan denk je waarschijnlijk al snel aan de vele bruisende steden en uitgestrekte nationale parken. Maar het verkennen van de rijke onderwaterwereld mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens je het reizen naar Australië. Hier beleef je avontuur op avontuur. En aangezien er meerdere plekken in beide landen zijn die zeker het bezoeken waard zijn, heb je je rondreis in een mum van tijd uitgestippeld. We hebben een paar highlights alvast voor je op een rijtje gezet.

Het bekende Great Barrier Reef in Australië mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je rondreis

Een van de beste highlights – en meteen een van de bekendste highlights – is natuurlijk het Great Barrier Reef. Dit gigantische rif is het huis voor honderden dieren, planten en natuurlijk magisch koraal. Kies je ervoor om te gaan snorkelen in dit gebied? Kies altijd voor een zonnebrand met een Reef-Friendly filter. Dit betekent dat het rif niet aan kan worden getast door chemische producten en dat je dus geen schade aan kan richten.

Ben je al bekend met de mooie kust van Kangaroo Island?

De volgende stop? Probeer om een keer een bezoek te brengen aan Kangaroo Island. Dit eiland staat bekend om de fantastische kustlijnen. Wist je bijvoorbeeld dat je hier tussen dolfijnen of zeehonden in het wild kunt zwemmen? Dit zijn herinneringen voor het leven die je nooit meer gaat vergeten. Het eiland ligt ten westen van Melbourne en is daarom erg makkelijk te combineren met een roadtrip naar deze stad. Kies je ervoor om dit eiland ook te bezoeken tijdens de rondreis door Australië?

Ongerepte en prachtige stranden bij de Bay of Islands

Het is daarna de hoogste tijd om door te reizen naar Nieuw-Zeeland. Hier staat de Bay of Islands op je te wachten. Hagelwitte stranden, kristalhelder water en wuivende palmbomen vormen het perfecte decor voor een onvergetelijke tijd tijdens een rondreis maken door Nieuw Zeeland. Nog bijzonderder? Dat is de onderwaterwereld in deze regio? Dankzij het heldere water heb je een breed zicht. Ideaal als je ervoor kiest om een dagje te snorkelen of te duiken. Bay of Islands is aan de noordkant van het Noordereiland gelegen en is daardoor de perfecte start van je rondreis. Al met al zijn er dus tal van plekken in beide landen te vinden waar je de prachtige onderwaterwereld kunt gaan verkennen. Het zijn keer op keer weer pareltjes die je gezien moet hebben.

Ontdek meer te gekke vakantiebestemmingen op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.