een-leuke-vakantie-in-europa-voor-de-herfst
Erik Conover

Een leuke vakantie in Europa voor de herfst

Ben jij nog niet op vakantie geweest deze zomer? Of wil je gewoon er nog eens even tussenuit? In de herfst op vakantie gaan brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst is het minder druk in je vakantieland. Bovendien zijn de vluchtprijzen vaak ook iets goedkoper dan wanneer je in de piek van het hoogseizoen gaat. Maar het allerbelangrijkste, we willen gewoon even lekker tot rust komen voordat we de koude winter weer moeten trotseren. Immers jij hebt je vakantie nog lekker tegoed, terwijl je collega’s deze al weer achter de rug hebben. In de herfst(vakantie) zijn er veel leuke vakantiebestemmingen in Europa die wij zeker adviseren!

#3 Op vakantie naar Portugal

Portugal kenmerkt zich door haar mooie rotspartijen, natuur en cultuur. De herfst in Portugal is ideaal voor mooie fietsroutes, wandeltochten of wijnproeverijen. Nederland mag dan wel het land van de fietsen zijn, maar ook in Portugal wordt er tegenwoordig steeds meer gefietst. Zo liggen er door het hele land ecopitas. Dit zijn autovrije fietsroutes aangelegd over voormalige spoorlijnen, bedoeld om over te wandelen of te fietsen. Ben jij een liefhebber van vogelspotten? Tijdens de najaarstrek, van september tot december, zie je in Portugal ook allerlei soorten trekvogels. Ze zijn massaal onderweg van Europa naar Afrika om te overwinteren. Aan de Portugese zuidkust is het overigens aangenaam lekker om een sprong in de zee te nemen, neem dus je zwembroek mee op vakantie!

#2 De ultieme vakantie: Tsjechië

Praag is de hoofdstad van het mooie land Tsjechië. De herfst is de ideale tijd voor een citytrip door deze Gouden Stad. Het historisch centrum van Praag staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en ligt aan de rivier de Moldau. Vliegtickets naar Praag zijn over het algemeen nooit heel prijzig. Tijdens je citytrip kun je veel leuke dingen bezoeken namelijk: de Burcht, de Jugendstil en Art Nouveau gebouwen en natuurlijk de Karelsbrug. Dit zijn de hotspots van Praag!

#1 IJsland, perfect voor in de herfst

In IJsland is het dan misschien wel niet de juiste temperatuur om te gaan zonnen. Maar geloof ons, IJsland is zeker de moeite waard om een keer naar toe te gaan tijdens je vakantie. Tijdens de herfst maakt IJsland zich op voor de ijskoude winter die eraan zit te komen. Tijdens de herfst zijn de dagen nog lang en de temperaturen nog niet intens koud. Nog een extra voordeel: in de herfst heb je kans dat je het Noorderlicht gaat zien. In IJsland kun jij verder genieten van een rustige vakantie. Mocht je toch de warmte op willen zoeken in IJsland, plan dan zeker een bezoek naar het hete bronnen gebied van Geysir en de Blue Lagoon.

Enjoy your holiday, enjoy goodlife!

[divider]Footage: IJsland inspiratie[/divider]

Meer ontdekken over reizen? Lees dan verder op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.