hoe-mannen-en-vrouwen-inpakken
Jeanaro

Hoe mannen en vrouwen inpakken

Met veel enthousiasme gaan mannen en vrouwen op reis naar de prachtige droombestemmingen die zich over de hele wereld bevinden. Op reis gaan vergt wel de nodige voorbereidingen. Aan de hand van een onderzoek, uitgevoerd door aroundtheglobe.nl, verkrijgen wij een goed beeld van dit bijzonder leuke (maar soms ook stressvolle) proces. Het blijkt dat er grote verschillen bestaan tussen hoe mannen en vrouwen inpakken.

Koffer versus koffer

Het moment dat mannen en vrouwen samen op reis gaan is het moment waaruit blijkt hoeveel mannen en vrouwen van elkaar verschillen. Een man probeert efficiënt na te denken over het gewicht van zijn koffer of is simpelweg te lui om zich dagen bezig te houden met wat er heel misschien allemaal nodig kan zijn op reis. Terwijl de vrouw haar koffer pas dicht krijgt wanneer het volle lichaamsgewicht wordt ingezet. Het resultaat: één koffer waar alles heen en weer schuift en één koffer waar de rits op volle spanning komt te staan. Toch leuk om te zien hoe we samen in balans zijn.

Mannen nemen gemiddeld 15 kilo aan bagage mee, vrouwen 20! –
Aroundtheglobe.nl

Spijt van een te zware tas of koffer is dus iets wat vrouwen waarschijnlijk eerder zal overkomen dan mannen. Waar zit dit hem in? Het onderzoek van aroundtheglobe is verhelderend. Voor een reis van vier weken naar het buitenland nemen vrouwen meer setjes kleding mee dan mannen. Van de vrouwen neemt 47 procent tot zeven setjes mee; van de mannen neemt 28 procent tot vijf setjes kleding mee. Dit resulteert erin dat mannen gemiddeld tot vijftien kilo bagage meenemen; bij vrouwen ligt dit rond de twintig. Eind goed al goed, hoe zuinig wij als man ook inpakken, onze vrouwen weten dat weer uit te balanceren door extra veel in te pakken!

Handbagage dient de onvoorbereide passagier

Het ironische is dat juist wij, als sterke mannen, op reis blijkbaar niet graag zware koffers tillen. Terwijl onze vrouwelijke wederhelften hier blijkbaar geen erg aan hebben. Wat we vergeten kopen we gewoon op de plek van bestemming, zo makkelijk is het leven. “Alsof ze daar geen winkel hebben”… is vaak het argument.

Deze zorgeloze mentaliteit heeft echter ook zijn keerzijde. Opvallend is dat terwijl mannen lichtere koffers pakken, de handbagage vaak wel zwaarder is dan die van een vrouw. De last minute spullen die wij alsnog willen meenemen, gooien we snel in onze handbagage. Van de 10 kilo, die met de meeste luchtvaartmaatschappijen kosteloos meegenomen mogen worden, wordt door de meeste mannen dan ook dankbaar gebruik gemaakt.

Vrouwen gaan wat dat betreft slimmer om met handbagage. Ze starten veel eerder met het inpakproces. Soms wel een goede 2 tot 3 weken voor aanvang van de reis, klinkt bekend hé? Dit resulteert erin dat de koffers vol zitten met alles wat maar nodig kan zijn, hierdoor zal een vrouw niet snel opgescheept zitten met een volle handbagage. Van de ondervraagden die aangeven dat zij de meeste voorbereidingen treffen voor een reis, is niet verrassend 60 procent vrouw en 40 procent man.

Gadgets en kleding op reis

De statistieken omtrent de gadgets en kleding die respectievelijk door mannen en vrouwen worden meegenomen bieden ook interessante weetjes. Wat betreft kleding is het beeld dat uit de statistieken van aroundtheglobe blijkt niet verrassend. Zo blijkt dat vrouwen meer badkleding meenemen dan mannen. Van de ondervraagden neemt 54 procent 1 stuk badkleding mee; 35 procent neemt 2 stuks mee. Van die 35 procent is uiteraard 25 procent vrouw. Zo’n 7 procent van de ondervraagden neemt 3 setjes badkleding mee; dit zijn vrijwel allemaal vrouwen. Dan zijn er nog de schoenen, het kroonjuweel in menig kast van de vrouw. Maar liefst 76 procent is vrouw als het gaat om het meenemen van dat extra paar schoenen. Waarschijnlijk zullen er minder mannen zijn die zich storen aan de grote hoeveelheden badkleding die vrouwen meenemen, dan het geval is voor het aantal schoenen dat door vrouwen wordt meegenomen. Wij vermoeden dat het iets heeft te maken de onthullende aard van badkleding.

Omtrent het meenemen van gadgets op vakantie onthullen de statistieken een verrassend beeld. Hoewel mannen zich veelal erg interesseren in elektronica, zijn het vrouwen die deze het meest meenemen. Zo nemen vrouwen bij een reis die langer dan twee weken duurt vaker een mp3 speler mee dan mannen. Wij mogen van geluk spreken dat vrouwen graag gadgets inpakken, hebben wij de inpakstress niet, maar toch leuke gadgets om ons mee uit te leven op vakantie.

Onze conclusie

Met enkele uitschieters kunnen mannen er ook wat van, maar als het gaat om inkopen doen terwijl de vakantie nog ruim een maand op zich laat wachten is de meerderheid is vrouw. De voorraad aan vakantiespullen groeit door de weken heen. Zonnebrandcrème, zonnebrillen, Go Pro camera’s, noem maar op. Aan alles is gedacht. Een goede 10 tot 15 procent treft de voorbereidingen binnen 1 week voor de vakantie. Ruim 6 weken voor de vakantie is meer dan 16 procent van de ondervraagden al bezig met de planning. Van de reizigers die 3 weken van te voren met inkopen en voorbereidingen beginnen, dit gaat om 14 procent, is maar liefst 12 procent vrouw. Dit leidt tot de conclusie dat mannen vooral rustig zonder al te veel planning op vakantie willen, terwijl vrouwen echte planningsmonsters zijn. Stressvrij inpakken of alles uitplannen, wees bewust van de voor- en nadelen en enjoy Goodlife!

De meeste mensen die deelnamen aan de enquête van aroundtheglobe zijn tussen de 25 en 34 jaar oud (bijna 44 procent); bijna 30 procent is tussen de 18 en 24. Zo’n 19 procent gaf aan ouder dan 45 te zijn.