kleding-inpakken-in-een-backpack
Haseeb Khorami

Kleding inpakken in een backpack

We moeten nog heel eventjes geduld hebben, maar dan is het bijna weer zover: zomervakantie 2019 staat voor de deur. En wat worden wij hier blij van! Want zeg nou zelf, zonnestralen geven ieder festival, terrasje of zwembadsessie net dat tikkeltje extra’s. Ben jij van plan te gaan backpacken deze zomer? En heb je gekozen voor een goede backpack? Ondanks dat je een goede backpack hebt uitgezocht, is de kans groot dat je kleding kwijt zult raken of dat kleding gaat kreukelen in je tas. Daarom hebben wij hieronder handige tips uitgelicht voor het inpakken van jouw kleding.

[divider]Handige tips voor je reis[/divider]

#1 Verdeling

Verdeel je kleding op in categorieën. Oftewel, sokken bij de sokken en broeken bij de broeken. Je kunt bijvoorbeeld je kleding in aparte stoffen tassen verdelen en deze in je backpack stoppen. Stop iedere categorie kleding ook in een andere tas in je backpack, zodat je aan de buitenkant van de tas al kunt zien welke kledingstukken er inzitten. Zo hoef je niet iedere keer heel je backpack overhoop te halen. Tip: stop de kleding die je als eerst nodig gaat hebben bovenin je tas en die kleding die je later in je reis nodig hebt onderin.

#2 Oprollen

In plaats van je kleding op te vouwen, kun je je kleding beter oprollen in je backpack. Hierdoor kun je met de mooiste herenkleding shinen op het strand! Je kleding zal namelijk minder snel verslijten en daarnaast heb je ook nog eens een meer ruimte in een georganiseerde backpack. Bovendien heb je op reis vaak geen mogelijkheid tot het strijken van je kleding. Vooral bij witte shirtjes of blousejes kun je kreukels goed zien. Wanneer je je kleding oprolt, zullen er ook minder kreukels in je kleding komen. Ideaal dus!

#3 Klimaat

Houd er rekening mee dat je zowel warme als frissere kleding moet inpakken. Het kan namelijk in de nacht ontzettend afkoelen. Warme kleding wordt vaak thuisgelaten, aangezien het nogal wat weegt in je tas. Er zijn een aantal dingen die inderdaad zwaar wegen, denk bijvoorbeeld aan een lange spijkerbroek. In plaats van een spijkerbroek kun je ook een chino- of trainingsbroek inpakken. Deze wegen minder zwaar. Denk dus in alternatieven!

#4 Wassen

Neem voor ongeveer een week aan kleding mee. Dit lijkt misschien weinig, maar vergeet niet dat je tijdens je reis ook een bezoek kunt brengen aan een wasserette. Hoe meer kleding je meeneemt, hoe meer gewicht je telkens op je rug meesjouwt. Let op: witte kleding kan in bepaalde landen vervagen wanneer je het wast in een wasserette. Dit kan komen doordat er te veel kalk in het water zit.

Pak je kleding slim in met onze 4 handige reistips & enjoy goodlife!

Meer lezen over reizen? Volg lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.