op-vakantie-naar-de-zon-in-het-najaar-tips.jpg
luxurycolumnist

Op vakantie naar de zon in het najaar

Je kent het wel, het wordt wat kouder en de dagen worden korter. Je verlangt al heel snel weer terug naar die warme zomerdagen, waarop je ’s avonds met je korte broek nog op het terras zat. Wat dacht je van een lekkere vakantie? Dit keer niet naar de sneeuw, maar naar de zon. Waar vind je die zon nog wel in het najaar?

Hoe ver je moet gaan voor die warme zonnestralen ligt natuurlijk aan de tijd van het jaar. Het zal je daarbij verrassen dat in het najaar de zon op veel plekken in Europa nog volop aanwezig is. Een zonvakantie is dus bijvoorbeeld in oktober nog helemaal zo gek nog niet. Let op: Hoe later in oktober je vertrekt, hoe goedkoper de reizen over het algemeen worden. Dat is dan ook niet voor niks. De kans op regen neemt namelijk op veel plekken sterk toe.

Top 4 Europese bestemmingen in het najaar

#4 Zuid-Spanje

Het noorden van Spanje geeft vaak wat onzekerheid over het weer in oktober, maar in Zuid-Spanje is het vaak nog heerlijk vertoeven. Bijna altijd gegarandeerd warm, met zo’n 23 graden aan de kust en ongeveer 25 graden in het binnenland. Sevilla is bijvoorbeeld een prachtige stad om te bezoeken in oktober. Maar ook Malaga is het bezoeken zeker waard. Zo ontsnap je meteen aan de hitte die in de zomer over deze steden hangt. Ben je meer op zoek naar een luie vakantie? Ook op de Costa del Sol en de Costa Blanca is het in de eerste helft van oktober vaak nog prima strandweer.

#3 Sicilië

Op twee uur en driekwartier vliegen ligt het mooie eiland Sicilië. Het puntje van de laars van Italië is een echte trekpleister in het hoogseizoen, maar ook in het najaar kun je er nog wat zonuren meepakken. Bezoek de oude ruīnes uit de Griekse en Romeinse tijd en wandel door de vele vissersdorpjes. Een ander hoogtepunt is natuurlijk de Etna-vulkaan, die sinds kort weer erg actief is. Die kun je niet missen in je vakantie op Sicilië.

#2 Cyprus

Dit eiland in het oosten van de Middellandse Zee geeft in oktober nog een prachtige gemiddelde temperatuur van 26 graden. Heerlijk dus om er nog even tussenuit te gaan. Cyprus vormt op cultureel niveau een mix tussen Griekenland en Turkije en is vooral bekend om de historische ruīnes, mooie natuur, bergachtige binnenlanden en mooie stranden. Aan te raden is het om erop uit te trekken met een huurauto. Zo krijg je al snel heel wat mee wat voor moois dit eiland allemaal te bieden heeft.

#1 De Canarische Eilanden

Iets verder vliegen zijn de Canarische eilanden. Dit stukje Spanje ligt in de Atlantische Oceaan ten weste van Marokko. Dit eiland staat bekend om het tourisme, wat daar op elk moment van het jaar bloeiend is. Dit komt doordat het een relatief goedkope vakantiebestemming is met gemiddelde temperaturen van ongeveer 18 graden in de wintermaanden en 25 graden in de zomermaanden. De ideale vakantie omstandigheden dus, het hele jaar door! Op de Canarische Eilanden vind je natuurlijk mooie zandstranden, maar ook een verrassend landschap met hoge bergen. Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, Tenerife of Gran Canaria, ze hebben allemaal hun eigen charme. Voor ieder wat wils dus op de Canarische Eilanden.

Kies een koffer die bij jou past

Nu jij weet wat jouw volgende bestemming gaat zijn, is het zaak om je spullen in te gaan pakken. Een van de grootste ergernissen die wij ondervinden is het gewicht van de koffer. Een zware koffer neemt snel veel kilo’s in beslag wanneer je op reis gaat en dat zorgt ervoor dat je minder kunt inpakken. Ook willen we niet dat de inhoud van de koffer beschadig raakt tijdens de reis. We weten allemaal dat er met koffers gegooid kan worden en risico op schade verminder je eenvoudig met een harde koffer. Ook de veiligheid is belangrijk, vooral als je buiten Europa reist. Ga dan voor een koffer met een TSA-slot. Een handgreep is ook handig als je de koffer wilt rollen over de grond. Nog liever heb je aan de volledige oppervlakte van de koffer wieltjes, zodat je de koffer makkelijk vooruit kunt duwen en het gewicht niet zelf hoeft te dragen. En als je ook nog eens dubbele wiletjes hebt die makeklijk rollen, zweef je zo naar je eindbestemming. Tot slot de kleur… Je wilt met een positieve mindset op vakantie gaan en daar past de favoriete mensgoodlife kleur het beste bij. Wij raden jou daarom aan om te gaan voor oranje koffers.

Ben je inmiddels al begonnen met het inpakken van je koffer? Mooi, dan wensen we je een geweldige vakantie toe. Enjoy goodlife!

Benieuwd naar nog meer inspiratie voor een geweldige vakantie? Lees onze tips voor vakantiebestemmingen in oktober op het lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.