Reizen met vrienden naar de VS of Canada? Hier moet je rekening mee houden

Reizen naar de VS of Canada vergt de nodige voorbereiding. Je weet daardoor zeker dat je net even wat relaxter in het vliegtuig stapt en tijdens het reizen niet zo snel voor gekke verrassingen komt te staan. Want beide landen hebben zo hun eigen wetten en regels waar je rekening mee moet houden. In dit blog kom je er net even wat meer over te weten.

Je kunt zonder visum reizen door Canada, maar je hebt wel een ETA nodig

Reis je vanuit Nederland naar Canada, dan heb je gelukkig geen visum nodig om het land binnen te komen. Let er echter wel op dat dit wel van toepassing is op het moment dat je een langere tijd in het land verblijft. In dat geval kun je erg makkelijk meer informatie opvragen bij de ambassade van Canada, gevestigd in Den Haag. Op het moment dat je voor een korte tijd reist naar Canada met vrienden, dien je in het bezit te zijn van een elektronische reisautorisatie. Dit wordt ook wel een ETA genoemd. Dit is de afkorting van Electronic Travel Authorization.

Let op de afstanden op de weg die in mijl aan staan gegeven

Of je er nu voor kiest om een auto of camper te huren in de Verenigde Staten, het kan zomaar zo zijn dat je even moet wennen aan het rijden in het buitenland. Misschien ben je even helemaal onder de indruk van de imposante vijfbaans wegen in Los Angeles of de ongerepte natuur in de buurt van de nationale parken. Maar de vergezichten tijdens het reizen is niet het enige waar je even aan moet wennen. Heb je bijvoorbeeld ook al een keer nagedacht over de verkeersborden die je moet lezen? De afstanden staan bijvoorbeeld in mijl aangegeven. Maar ook de snelheid is iets om goed in de gaten te houden, aangezien er regelmatig controles plaatsvinden op de Amerikaanse wegen.

Je komt nooit voor gekke verrassingen te staan door je goed voor te bereiden met een gepersonaliseerde rondreis

Tijdens het maken van een verre reis is een goede voorbereiding het halve werk. Zorg er dus voor dat je je wat verder gaat verdiepen in alle regels en wetgeving in deze landen. Zo kun je bijvoorbeeld de keuze maken voor het maken van een gepersonaliseerde rondreis en ontdek je Canada met Little America. Je komt er dan meteen achter wat de regels per staat zijn en waar je je dus aan moet houden.

Ontdek meer mooie rondreizen op lifestyle nieuws blog voor mannen mensgoodlife.