stoerste-activiteiten-voor-een-mannenweekend
stoerste-activiteiten-voor-een-mannenweekend

Stoerste activiteiten voor een mannenweekend

Of je nog in je studententijd zit of dat je een vrouw en/of kinderen hebt, af en toe weg met je vrienden hebben alle mannen nodig. Wellicht tot vervelens toe voor de partner, de mannenweekenden houden we er in vanaf onze jeugd tot aan de pensioengerechtigde leeftijd. Waarom doen we dat? Daar kunnen we kort en krachtig over zijn, niets is lekkerder dan met gelijkgestemden een paar dagen weg te zijn van huis. Vandaar dat wij je in dit artikel informeren over de leukste activiteiten voor een mannenweekend!

Activiteiten voor een mannenweekend

Een man heeft soms even tijd nodig voor zichzelf en voor zijn vrienden. Een dag weg met je maten, maar nog beter, een heel weekend om herinneringen te maken die met de jaren ook steeds beter worden.

Waar vrouwen een natuurlijke drang hebben om met grote regelmaat te moeten bijkletsen met een verse muntthee in een hip tentje, is ons die behoefte volledig vreemd. Sterker nog, de deur bij elkaar platlopen doen wij niet en dat vinden we prima. 

Wordt er tijdens zo’n mannenweekend veel bijgepraat? Kan beter, maar we zijn en blijven nou eenmaal kerels. 

Waar we wel goed in zijn is slap ouwehoeren met vast wel enige vorm van diepgang onder het genot van biertjes of een goed glas whisky in de ene hand en een sigaar in de andere hand.

Een mannenweekend heeft ook zeker een goede voorbereiding nodig. Dat begint uiteraard met goed gezelschap. Vrienden van vroeger, van het dispuut of je buurman, zolang het maar mannen zijn!

Goede voorbereiding is het halve werk

Het uitkijken naar dit weekend zorgt al voor de nodige voorpret en met de juiste voorbereiding staat niks meer in de weg voor een geslaagd weekend. Denk aan het vinden van een goede locatie, wat willen jullie besteden en wat gaan jullie doen. 

Je kan het groter aanpakken door een lang weekend Ibiza te pakken of te gaan survivallen in de Ardennen voor een actieve invulling. In Nederland is het ook prima vertoeven, houden jullie van outdoor activiteiten ga dan voor een weekend in de lente of zomer. Is (speciaal) biertjes drinken jullie hobby dan is een bierproeverij leuk, combineer dat met het spelen van spelletjes of een escape room en dan kan je ook prima in de winter op stap. 

Zodra er een datum is geprikt kan er gekeken worden naar de wensen en welke activiteiten in jullie programma passen. Hieronder hebben wij een aantal stoere activiteiten uitgelicht die perfect zijn voor een weekend weg met de mannen.

Road trip

Huur een busje en ga de openbare weg op. Verstand op nul en rijden maar! Dit kan je prima in ons eigen land doen of je zoekt het wat verder weg in Europa. Zelfs als je van te voren nog geen bestemming in gedachten hebt, kan dit één van de meest toffe weekenden weg met de mannen ooit worden.

Wintersport

Dit bevat alle benodige ingrediënten voor een geslaagd weekend. Sportief, gezellig, drank en de hele dag in de buitenlucht! Na een dag skiën of snowboarden duik je regelrecht de après ski in, niets lekkerder dan de dag afsluiten met één of meerdere schnaps!

Luxe villa

Een villa huren is goed alternatief voor wat minder actieve vriendengroepen. Dit kan aan het strand of in een bosrijke omgeving bijvoorbeeld. Er zijn online talrijke vakantiehuizen te vinden en je kan het zo gek maken als jullie zelf willen. Wat dacht je van een sauna, jacuzzi of zwembad erbij. BBQ aan, koud biertje paraat en herinneringen ophalen, niks meer aan doen!

Proost op het mannenweekend!

Wij mannen houden van bier, een bierfest is iets wat je dan ook een keer meegemaakt moet hebben in je leven. Dit kan bij het Oktoberfest in München, maar er zijn genoeg landen met veel lekkere biertjes zoals bijvoorbeeld België. Daar met je maten de gezellige bruine cafés afstruinen en alle biertjes proeven die er te krijgen zijn. Installeer de app ‘Untappd’ en vink de biertjes af die goed scoren!

Nu nog de koffers pakken en gaan, enjoy goodlife!

Meer lezen over activiteiten voor mannen? Check dan lifestyle blog mensgoodlife.