tips-voor-een-romantisch-weekendje-naar-antwerpen
tips-voor-een-romantisch-weekendje-naar-antwerpen

Tips voor een romantisch weekendje naar Antwerpen

Een weekendje weg naar Antwerpen met je lief? Dat zouden wij zeker aanraden. Antwerpen is heel goed te bereiken vanuit Nederland, heeft geweldige hotels, heel wat gezellige restaurants en cafeetjes en zeker genoeg keus voor de shop-liefhebber. Ben jij toe aan een romantisch weekend er even tussenuit? Wij geven je de tips voor jouw romantische uitje!

#1 Rondvaart op de schelde

Wie bootje varen zegt, zegt romantiek! Ook in Antwerpen is het mogelijk om samen een romantische rondvaart te maken. De stad ligt namelijk aan de Schelde, waar heel wat boten heen en weer varen. Hang ontspannen achterover en geniet van de sfeer van de haven en de bedrijvigheid om je heen. Kom langs romantische plekken en voel je helemaal thuis in deze Belgische stad. De schepen, kades en drukke tafereeltjes aan wal glijden aan jullie voorbij!

#2 Bezoek de diamantwijk

Misschien wat risicovol als je vriendin thuis al vaker hint naar jullie toekomstige trouwerij, maar zeker de moeite waard. Antwerpen is een diamanten wahalla. Een absolute must voor jullie romantisch weekendje weg. Niet alleen kunnen jullie alles te weten komen over de geschiedenis van de diamant, ook zie je hier verschillende diamantslijpers aan het werk. Maak vooral een wandeling door de Diamantwijk. Dan zie je hoe het leven er hier echt aan toe gaat. Ben je op zoek naar een bijzonder juweel voor je lief, grote kans dat je deze hier zult vinden. Al helemaal into the weddingvibe? Je vind hier zeker ook ruime keuze aan trouw- en verlovingsringen. Oeh la la!

#3 Volop genieten bij Nooz

Sprookjesachtig genieten doe je als je binnenstapt bij Nooz. Als je van wellness houdt is een bezoekje dan ook zeker aan te raden. Het is namelijk niet voor niets dat het verschillende awards heeft mogen ontvangen als ‘beste sauna’ en ‘meest innovatief concept’. Je kan er verschillende leuke privé wellness arrangementen boeken. Een bijzondere plek die je moet hebben bezocht. Voeg jij er een romantisch sausje aan toe? Ga dan bijvoorbeeld voor een ontspannende duo-massage.

#4 Aapjes kijken in de Zoo Antwerpen

Dat Zoo in Antwerpen de oudste dierentuin in België is, zegt niets over de pracht van deze dierentuin. Midden in het centrum van de stad, naast het centraal station vind je deze ruime stadsdierentuin. Samen genieten jullie hier van een warme chocomel en bezoek je de vlindertuin. Ook kun je hier aapjes kijken en breng je een bezoek aan het terrein van de tijgers.

#5 Bezoek de vogeltjesmarkt

Als je eenmaal in Antwerpen bent, dan ontkom je er niet aan. De vogeltjesmarkt is een markt die al heel lang elke week plaatsvind. Deze topattractie is van oorsprong een markt waar zangvogels, pluimvee en knaagdieren verkocht werden. Tegenwoordig is het vooral een toeristische markt waar de vogels en knaagdieren nog maar een klein deel van het totale aanbod uitmaken. Hoe dan ook, deze markt is zeker een bezoekje waard.

#6 Een wedstrijdje bonbons proeven bij Chocolaterie Neuhaus

Bestaat er een beter idee dan samen de allerlekkerste, smeuïge en klassieke bonbons te proeven bij de bekendste chocolatier van Antwerpen? Wij denken van niet! Belgen staan bekend om hun geweldige chocolade en ook in Antwerpen vind je heel wat Chocolaterieën. Dat wordt hemels genieten!

#7 Romantisch diner bij RAS

Wil je indruk maken met een prachtig uitzicht, dan moet je zeker RAS aan de Scheldekaaien eens bezoeken. Waar vroeger Grand Café Zuiderterras was, kan je sinds twee jaar tafelen met een fenomenaal zicht op de Schelde. RAS (Restaurant Aan de Stroom) bevindt zich niet alleen op een prachtige locatie, maar heeft ook een interieur om U tegen te zeggen. Het eten is bijzonder romantisch te noemen. Een echte tip dus voor jullie weekend. Probeer vooraf wel te reserveren vooraf, dat voorkomt dat jullie last minute toch de McDonalds moeten opzoeken.

7 tips om samen romantisch te genieten van Antwerpen, enjoy goodlife!

Meer lezen over weekendjes weg? Bekijk dan onze nieuwste reistips op lifestyle blog mensgoodlife.