zo-krijg-je-zin-om-naar-australie-af-te-reizen
zo-krijg-je-zin-om-naar-australie-af-te-reizen

Zo krijg je zin om naar Australië af te reizen

Een tijd lang werden er in Nederland populaire Australische series uitgezonden. Het inspireert nog altijd vele mensen om naar het prachtige eiland af te reizen. We nemen vijf van deze series nog even onder de loep. Ken je ze nog? Sit back and relax, Australië is coming to you.

5 Australische series

Australische televisieseries zijn bij ons lange tijd populair geweest. De reden daarvoor is niet helemaal duidelijk, maar mogelijk heeft het te maken met het feit dat het land voor ons aan de andere kant van de wereld ligt en daardoor tot de verbeelding spreekt. De sfeer komt hierdoor even heel dichtbij. Kun je je deze 5 series nog herinneren:

#1 Skippy

De jeugdserie Skippy, over de bush kangaroo, werd uitgezonden vanaf de jaren zestig en speelt zich af in het fictieve Waratha National Parc bij Sydney. Eigenlijk was Skippy de Australische tegenhanger van dolfijn Flipper uit Amerika. Skippy is van de buis verdwenen, maar de Skippybal, naar hem vernoemd, bestaat nog wel!

#2 Flying Doctors

Het is de serie nog steeds met enige regelmaat op televisie te zien is, in de jaren tachtig werd deze vrijwel dagelijks uitgezonden. We zien dokter Tom Callaghan en Chris Randall met het overige medisch personeel aan het werk in Coopers Crossing, een fictief stadje. Piloot Sam Patterson had de belangrijke taak de dokters en verpleegsters, oftewel de Flying Doctors,  regelmatig naar de meest afgelegen plekken te brengen.

#3 Police Rescue

Police Rescue (jaren negentig) ging over reddingswerkers in Sydney. Werkers die mensen uit benarde posities redden na alle mogelijke ongevallen. Het verhaal gaat met name over Angel, sergeant Steve en Sergeant Georgia.

#4 McLeod’s Daughters

De meest populaire serie in Australië is gebaseerd op een film uit 1996 en draait om de zussen Claire en Tess. Als hun vader overlijdt, erven beide zussen een deel van zijn boerderij. De twee dames proberen een plek onder de traditionele boeren te veroveren. Voer voor mooie avonturen en interactie tussen de mensen op het platteland.

#5 Neighbours

Een echte soapserie over de levens van de bewoners in een doodlopende straat in Erinsborough, Ramsay Street, een voorstad van Melbourne (bestaat niet echt). In de jaren negentig werd de serie uitgezonden door VARA en KRO. Veel mensen volgden de serie echter via de BBC of Belgische zenders, die het vaker uitzonden. Kylie Minoque maakte jaren terug een goede acteerstart in deze serie. De serie loopt nog!

Is je interesse gewekt om eens naar die andere kant van de wereld af te reizen? Met een visum Australië van nog geen vijftien euro per persoon, ook voor kinderen, kun je naar Down Under vliegen. Het eVisitor Visum geldt voor zowel zakelijk als toeristisch reizen. Het visum is ook voldoende om bijvoorbeeld als vrijwilliger of student in Australië aan de slag te gaan.

Laat je goed informeren omdat in sommige gevallen, als je voor werk naar Australië afreist, een werkvergunning of Working Holiday Visum nodig is.

Geniet van de 5 Australische series voor je op reis gaat, enjoy goodlife!

Ontdek meer travel en reizen op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.