Alles onder controle met een GPS tracker
Rawpixel

Alles onder controle met een GPS tracker

Wees dieven slimmer af met een handige GPS tracker! Wanneer je ein-de-lijk die nieuwe auto aan kunt schaffen waar je al zolang naar aan het uitkijken bent, wil je er toch zeker van zijn dat deze veilig op je oprit staat. Geen irritante dieven die tussen jou en je nieuwe trouwe vierwieler in kunnen komen. Een GPS tracker kan jou hierbij helpen!

[divider]Alles onder controle met een GPS tracker[/divider]

Een GPS tracker is niet alleen in staat om jouw auto te traceren, je kunt dit apparaatje voor veel meer doeleinden gebruiken. Waardevolle spullen en huisdieren raak je bijvoorbeeld niet meer kwijt met behulp van deze gadget. Ook kun je jouw gedane trainingen en wandelingen analyseren met data die binnenkomt via de tracker.

Wat, wanneer en hoe???

Wat?

Global Positioning System tracker. Een hele mond vol en wat betekent dat nou precies? Het systeem is zeker niet nieuw, in de jaren ’70 maakte het Amerikaanse leger er gebruik van. In de jaren ’80 werd het systeem bekender doordat het werd vrijgegeven voor commercieel gebruik. Het GPS systeem plus de satellieten die rondom de aarde te vinden zijn, zorgen ervoor dat wij van alles kunnen traceren. Van een verloren speelgoedknuffel tot iets van onschatbare waarde als je kind.

Wanneer?

Deze GPS gadgets kun je voor van alles gebruiken. Je auto net wat veiliger op de oprit hebben staan, je kat terugvinden die al een aantal dagen op pad is, je hond lokaliseren die weer eens achter een fietser aan rent en wat dacht je van weten waar je kind is die voor het eerst alleen naar huis mocht fietsen. Ook gebruik je deze tracker om nog effectiever te trainen, hij kan verschillende gegevens meten tijdens jouw trainingen en wandelingen.

Hoe?

Het boekwerk over het precieze systeem laten we even achterwege, we houden het hier bij de korte maar duidelijke uitleg. Je hebt dus een GPS systeem en dat systeem vertaalt radiogolven naar coördinaten. De radiogolven komen van de satellieten waar we het eerder over hadden. Vanuit de coördinaten kunnen locaties afgelezen worden, die vervolgens aan een ontvanger gecommuniceerd kunnen worden. Het GPS systeem heeft een SIM-kaart met het GNSS (Global Navigation Satellite System) netwerk. Via internet kan dan informatie als locatie, tijd, snelheid en richting naar alle GPS gadgets verstuurd worden. Of het nu gaat om een dag (of twee) geleden of juist nu, de positie van het ding of de persoon kan tot op 2,5 meter nauwkeurig bepaald worden!

En dan nog…

Voordat je zo’n GPS tracker aan gaat schaffen is het belangrijk dat je duidelijk voor ogen hebt waarvoor je het wil gebruiken. Je kunt je wel voorstellen dat een auto een ander model vergt als je eigen kind. Je hebt onder andere inbouw- en opbouwmodellen, allebei met eigen voor- en nadelen. Zo zijn inbouwmodellen niet zo makkelijk te ontmantelen door kwaadwillenden en opbouwmodellen weer makkelijk te plaatsen. Wil je er eentje aanschaffen voor je huisdier of je kind? Dan is de batterijduur ook weer belangrijker dan bij gewone spullen. Let op: net als bij de navigatie in de auto heeft een GPS tracker goed ontvangst nodig. Met een antenne is ontvangst met de buitenwereld nodig. Binnen gebouwen je spullen vinden? Dit zal dan dus toch echt nog even met goed speurwerk moeten gebeuren.

Al met al is zo’n track&trace code op wat je maar wil superhandig! Even de coördinaten vinden van de winkel waar we dit apparaatje kunnen vinden dus. En oja, raak je GPS tracker niet kwijt… Enjoy niks meer kwijtraken, enjoy goodlife!

Vind meer gadgets nieuws op het lifestyle platform mensgoodlife!