bestel-eenvoudig-onderdelen-voor-je-auto-online
bestel-eenvoudig-onderdelen-voor-je-auto-online

Bestel eenvoudig onderdelen voor je auto online

Ben jij op zoek naar auto onderdelen voor je auto of voor de garage waar je werkzaam bent? Remblokken, remschijven, remklauwen en draagarmen, je kunt het allemaal op een veilige en efficiënte manier online bestellen. De webshops doen vaak vooraf allerlei checks om ervoor te zorgen dat jij de juiste onderdelen thuisgestuurd krijgt die matchen bij jouw auto. Controleer ook zelf van tevoren goed welke onderdelen jouw auto nodig heeft voordat je gaat bestellen. Lees in dit blog alles wat je moet weten als je auto onderdelen online gaat bestellen en de huidige onderdelen ook zelf gaat vervangen.

Auto onderdelen eenvoudig online bestellen

Remschijven en Remblokken

Het is natuurlijk belangrijk dat de remmen van je auto het goed doen. De remschijven en remblokken spelen hier een belangrijke rol in. Als je de remschijven van een auto gaat vervangen is het belangrijk om ze altijd per twee, dus per as, te vervangen. Op deze manier voorkom je dat er een remverschil ontstaat. Als je remschijven gaat vervangen is het ook van belang dat je de nieuwe remblokken monteert, aangezien deze twee nauw met elkaar in verband staan. Maar goed om te weten is dat als je de remblokken gaat vervangen, je niet per se ook de remschijven hoeft te vervangen. Het vervangen van deze onderdelen kost in de garage vaak tussen de 300 en 600 euro, echter is dit afhankelijk van het merk en type auto. Als je ze zelf koopt ben je ongeveer tussen de 50 en 100 euro kwijt.

Remklauwen

Remklauwen, ook wel remtangen genoemd, zijn ook een belangrijk onderdeel in de werking van een auto remsysteem. Als je met je voet het rempedaal indrukt tijdens het rijden, dan drukt de remklauw op de remblokken en de remblokken op de remschijf. Door een wrijving tussen de remblokken en remschijf, remt vervolgens de auto. Door vuil en roest kunnen de remklauwen verslijten. Het vervangen van een remklauw kost in de garage vaak tussen de 300 en 550 euro, wederom afhankelijk van je type auto. Zelf kost het je online vaak rond de 150 euro.

Draagarmen auto

Een draagarm is een soort van arm in de vorm van een driehoek die – zoals de naam al zegt – in principe de auto draagt. Ze zorgen er ook voor dat het remmen en optrekken van de auto een minimale invloed hebben op de stand van de banden. Als er geen goede draagarm aanwezig is in de auto zou deze kunnen kantelen. Draagarmen kunnen verslijten door bijvoorbeeld drempels of onverharde wegen. Je kunt in de garage ongeveer rekenen op zo’n 170 tot 200 euro en als je het zelf bestelt rond de 25 en 50 afhankelijk van het te vervangen onderdeel natuurlijk.

In veel gevallen vind je eenvoudig de onderdelen die je zoekt door online je kenteken in te voeren. Voor ieder merk en type auto is er een onderdeel dat erbij past. Autoparts Online helpt je hier graag bij.

Op zoek naar remschijven, -blokken en -klauwen? We kennen de guy die je nodig hebt… enjoy goodlife!

Wil je meer lezen over auto’s en travel? Lees dan verder op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.