VPN films uit Amerika
4-manieren-om-amerikaanse-films-en-series-te-kijken

4 manieren om Amerikaanse films en series te kijken

Wil je graag een wat uitgebreider aanbod aan films en series? Netflix heeft een groot aanbod aan content die wij in Nederland niet kunnen zien. En wat te denken van de andere Amerikaanse streamingdiensten die vol fantastische films en series staan, die we in Nederland niet kunnen bekijken? Deze diensten gebruiken allemaal een IP-check om te zien uit welk land de gebruiker komt. Als het IP-adres Nederlands is, wordt de verbinding afgewezen. Maar als de verbinding uit Amerika komt, kun je kijken. Hoe kun je een Amerikaanse streamingdienst laten geloven dat je uit Amerika komt? Dat is heel simpel, namelijk met een VPN.

Een VPN gebruiken

De snelste manier om toegang te krijgen tot Amerikaanse films en series, is het gebruiken van een VPN. Dit is een Virtual Private Network: een virtueel privénetwerk dat verbinding maakt via servers in het buitenland. Alle verzonden en ontvangen data gaat door een tunnel, waar het wordt versleuteld. Zo kunnen kwaadwillenden ook niet meekijken op je verbinding. Het levert dus ook extra veiligheid, privacy en anonimiteit op.

Wanneer je een VPN gebruikt, verandert je IP-adres mee met de server waarmee je verbindt. Gebruik je een buitenlandse VPN-server, dan krijg je het IP-adres van dat land. Wanneer je verbindt met een server in Amerika, kun je dus de Amerikaanse content van een streamingdienst zien.

Gebruik liever geen gratis VPN’s. Die zijn erg traag, instabiel en verzamelen je persoonsgegevens en gebruiksgegevens. Deze data verkopen ze door aan adverteerders, zodat ze de servers kunnen betalen. Natuurlijk blijft er ook wat geld over voor de aanbieders van de VPN’s. Zo word jij zelf het product. Niet echt een fijne gedachte, als je alleen maar wat films en series wilt streamen. Een betaalde VPN is niet alleen veiliger, maar ook sneller. Je kunt erachter komen welke aanbieder bij je past door gebruik te maken van de proefabonnementen die worden aangeboden.

Smart DNS gebruiken

Een Smart DNS is een dienst die er specifiek voor zorgt dat je geografisch geblokkeerde content alsnog kunt kijken als je niet in de juiste regio bent. DNS-servers geven IP-adressen door. Wanneer je jouw DNS-server op het netwerk of op je apparaat vervangt met een buitenlands adres, denkt de streamingdienst dat je je in het buitenland bevindt. Geografische blokkades worden opgeheven.

Door een Smart DNS te gebruiken, verander je alleen het IP-adres. Je verbinding is dus niet versleuteld, zoals bij een VPN wel het geval is. Eigenlijk is een Smart DNS daarom alleen goed voor het opheffen van georestricties. Maar het biedt je geen enkele veiligheid. Voordeel is wel dat het doorgaans erg snel is.

Amerikaanse proxies

Een proxy doet eigenlijk niets anders dan het internet verkeer omleiden. Op die manier kun je ook toegang krijgen tot de content van bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix, dus een Netflix VPN. Je gebruikt een buitenlands IP, waardoor de streamingdienst denkt dat je je in het buitenland bevindt.

Helaas werken proxies niet altijd feilloos. Het kan zijn dat ‘het masker afvalt’ en de streamingdienst alsnog kan zien welk IP-adres je gebruikt, ondanks het gebruik van de proxy. Dan wordt de toegang alsnog ontzegd. Daarnaast zijn proxies meestal erg traag en worden ze snel ontdekt door streamingdiensten. Als een dienst een proxy ontdekt, wordt deze meestal snel geblokkeerd en kun je deze niet meer gebruiken om te streamen.

VPN naar TV

Wanneer je een VPN op je laptop, smartphone of tablet hebt staan, kun je ook de Amerikaanse streamingdiensten gebruiken. Door je laptop met een HDMI-kabel met de TV te verbinden, kun je direct buitenlandse films en series op televisie kijken. Je bedient de streamingdienst dan wel vanaf je laptop.

Als je een smartphone hebt en een Google Chromecast of een Apple TV, kun je ook gebruikmaken van de streaming functies van je smartphone of tablet. Met Android kun je ‘casten’ naar je Google Chromecast en met iOS kun je AirPlay gebruiken om te verbinden met je Apple TV. Wat je op je schermpje ziet, zie je dan ook op je televisie.

Kijk Amerikaanse films en series vanuit Nederland met een VPN, enjoy goodlife!

Lees meer over computers en netwerken op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.