sla-een-nieuwe-weg-in-met-een-carriere-in-de-it
sla-een-nieuwe-weg-in-met-een-carriere-in-de-it

Sla een nieuwe weg in met een carrière in de IT

Een carrière in de IT is zeker het overwegen waard. Deze innovatieve, alsmaar groeiende sector biedt jou baanzekerheid en een goed salaris. Veel bedrijven zijn namelijk op zoek naar IT’ers. En de vraag zal alleen maar blijven toenemen. Eenmaal in de pocket, doen bedrijven er alles aan om IT’ers te binden. Over het algemeen krijg je dan ook relatief snel een vast contract aangeboden. Maar er zijn nog meer redenen om deze weg in te slaan. Lees snel verder!

De IT is (jouw) toekomst!

Waarom de IT?

Naast goede arbeidsvoorwaarden is de IT wereld goed voor je persoonlijke ontwikkeling en ambities. Ben jij van plan om te groeien bij één of bij verschillende bedrijven? In de IT sector kun je altijd nog alle kanten op. Iedere branche kan immers wel een IT specialist gebruiken. Van de gezondheidszorg, de overheid tot de logistiek. Op deze manier blijf je altijd leren en jezelf verder ontwikkelen.

Jezelf omscholen

Doe je op dit moment heel ander werk? Of heb je niet de meest passende opleiding (afgerond)? Dat maakt helemaal niet uit! Je kunt je makkelijk omscholen met het Young Coders IT traineeship. In één tot twee jaar tijd ontwikkel jij je tot een volwaardig IT’er tijdens dit werk-leertraject. Waarbij je je opgedane theoretische kennis meteen in de praktijk kunt brengen. Niet onbelangrijk, je opleiding wordt betaald en ook jij krijgt gewoon salaris. Bovendien is het een goede manier om kennis te maken met een bedrijf.

Omscholen IT traineeship: iets voor jou?

Zo werkt het

Young_Coders zorgt allereerst voor een character fit. Oftewel, ze gaan zoeken naar een organisatie en IT-rol die écht bij jou past. Van front-end development tot data scientist. Hierin worden natuurlijk jouw voorkeuren en interesses meegenomen. Heb je een klik met een bedrijf? Dan start het traineeship. Je begint met een intensieve bootcamp waarin je kennismaakt met allerlei tools en frameworks. Hoelang de bootcamp duurt hangt af van de functie. Na de bootcamp krijg je les in soft skills, bijvoorbeeld presenteren, communiceren, feedback geven en ontvangen. Tegelijkertijd ben je aan het werk bij de opdrachtgever. In het tweede jaar ga je je verder specialiseren in je rol. Na het traineeship kan jouw opdrachtgever beslissen je een contract aan te bieden. In 85% van de gevallen gebeurt dit. Zie het traineeship als een kans om jezelf te bewijzen en te laten zien wat je waard bent!

Meer informatie

Wil jij je aanmelden? Of meer informatie? Bekijk dan de Challengership pagina. Meer weten over computers en apps? Lees dan snel verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.