3-redenen-voor-een-dakkapel-op-zolder
3-redenen-voor-een-dakkapel-op-zolder

3 redenen voor een dakkapel op zolder

Wanneer je op zoek bent naar meer woonruimte, kun je natuurlijk gaan verhuizen. Toch moet je daar maar net zin in hebben, want als je op een fijne en handige plek woont, is het niet vreemd dat je daar graag wilt blijven. In deze goodlife vertellen we je hoe je meer leefruimte creëert zonder te hoeven verhuizen. Stay tuned…

3 redenen voor een dakkapel op zolder

Naast het feit dat een verhuizing voor veel mensen een behoorlijk ingrijpende en kostbare gebeurtenis is, is het vaak helemaal niet nodig. Maar het kan wel gebeuren dat je op een gegeven moment behoefte hebt aan meer kamers.

Dat kan bijvoorbeeld zijn vanwege gezinsuitbreiding, omdat je vanuit huis gaat werken of omdat je gewoon behoefte hebt aan meer leefruimte in je huidige woning. Daarom kun je besluiten om vroeg of laat een dakkapel te plaatsen op je zolder.

Hoe eerder je dit doet, hoe langer je ervan kunt genieten! Hieronder volgen drie redenen waarom het een heel goed idee is om een dakkapel te laten plaatsen.

#1 De leefruimte wordt vergroot

De belangrijkste reden voor veel mensen is het creëren van meer leefruimte. Misschien heb je in je huis een donkere en kleine zolder. Soms zit er een klein raampje, waardoor een klein beetje daglicht naar binnen komt.

Je bent op zoek naar een extra kamer, maar een uitbouw is een nogal dure aangelegenheid of wellicht helemaal niet mogelijk. Realiseer je dan dat het wel mogelijk is om een kamer op zolder te maken.

Het is van te voren best moeilijk voor te stellen hoe dit eruit gaat zien, maar vandaag de dag zijn er genoeg computerprogramma’s beschikbaar die je een toer door je eigen woning kunnen geven. Het is een leuk idee om alvast rond te wandelen in je toekomstige zolderkamer.

Wanneer de zolder nog niet geïsoleerd is, is het raadzaam om dat ook meteen te doen. Zo kun je straks optimaal genieten van een comfortabele extra verdieping in je woning.

#2 Waardestijging van de woning

De ruimte die je erbij krijgt door het plaatsen van een dakkapel is veel groter dan wanneer je een groot raam in het schuine dak zet. Je neemt als het ware een stukje van buiten mee naar binnen, waarin je rechtop kunt lopen.

Dat is meteen de tweede reden om te kiezen voor een dakkapel: doordat je woonoppervlak vergroot wordt, is ook je huis meer waard geworden. Dat kan interessant zijn met betrekking tot eventuele hypotheekrenteverlaging (omdat de renteopslag daalt) of wanneer je van plan bent in de toekomst een keer te verhuizen.

Nadat de verbouwing is afgerond kun je je huis opnieuw laten taxeren om zeker te weten wat je winst is. Met een beetje mazzel heb je zo de kosten al deels terugverdiend.

#3 Meer daglicht

Nog een punt dat niet onderschat dient te worden, is het feit dat je extreem veel meer daglicht op zolder krijgt.

Je kijkt rechtstreeks naar buiten en ziet wat van de omgeving, in plaats van dat je door een klein raampje naar de hemel kijkt. Dat maakt ook gevoelsmatig een enorm verschil.

De zolderkamer is niet langer meer een weggestopt plekje in huis, maar maakt meer onderdeel van zijn omgeving. Dit werkt ook positief op je humeur, want een mens gedijt nu eenmaal beter in een lichte dan in een donkere kamer.

Naast al deze redenen is het natuurlijk mooi meegenomen dat je meer kunt genieten van je huidige woning. Zonder te verhuizen, met alle bijkomende stress en kosten, heb je op jouw eigen vertrouwde plek een heerlijke kamer erbij gekregen, zonder een hele grote verbouwing.

Op zoek naar meer ruimte? Breid je zolder uit met een dakkapel, enjoy goodlife!

[divider]Dakkapel bouwen in 5 minuten[/divider]

Ontdek meer interieur nieuws op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.